2

Enonkoski on vireä maaseutukunta Saimaan rannalla Etelä-Savossa. Kunta on perustettu vuonna 1882, mutta asutusta alueella on ollut jo kivikauden ajalla. Olemme pieni, alle 2 000 asukkaan aktiivinen kunta, joka tarjoaa ainutlaatuisen kauniin ympäristön elää, asua ja yrittää.

3

Kaikki ihan lähellä

Enonkoski on ihmisen kokoinen. Kaikki peruspalvelut löytyvät kuntakeskuksesta aivan kävelymatkan päästä: oma terveysasema, peruskoulu ja laadukkaat varhaiskasvatuspalvelut.

Liikuntaa ja
harrastusmahdollisuuksia

Liikunnalla on suuri merkitys terveyteen ja hyvinvointiin. Kunta tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia maksuttomilla liikunta- ja kuntosalivuoroilla, jotka ovatkin kuntalaisten aktiivisessa käytössä. Yksityiset urheiluseurat täydentävät lajivalikoimaa. Liikuntatalon läheisyydessä on 9-väyläinen frisbeegolf, joka on laajenemassa 18-väyläiseksi. Kesäaikaan tennis on Enonkoskella suosittu harrastus, jota voi pelata kuntakeskuksen ja Hanhijärven tenniskentillä. Talviaikaan laaja latuverkosto tarjoaa hyviä ulkoilumahdollisuuksia luonnonkauniissa ympäristössä.

Aktiivista
järjestötoimintaa ja
tapahtumia

Järjestötoiminta on Enonkoskella aktiivista ja sen puitteissa järjestetään myös tapahtumia. Perinteiset kalamarkkinat kutsuvat makujen maailmaan joka kesä. Markkinoilla myydään kala- ja maaseututuotteita, järjestetään ohjelmaa, kilpailuja ja nautitaan elävästä musiikista.

Hiekanveiston suomenmestaruuskilpailut ovat kasvaneet vuosi vuodelta ja nykyään Enonkoskella kilpaillaan hiekanveiston Euroopan mestaruudesta. Maailmalla tunnetut hiekkataiteilijat ovat rakentaneet tapahtuman yhteydessä suuria taideteoksia, kuten esimerkiksi taiteilija Hanski Niirasen suunnitteleman hiekkaveistoksen ”Maailman kahdeksas ihme”.


Upeaa luontoa ja
virkistäytymistä

Koloveden kansallispuisto tarjoaa monipuolisia virkistäytymismahdollisuuksia luonnossa liikkujalle etenkin kesäaikaan. Historialliset kalliomaalaukset kertovat luonnon ja ihmisen vuosituhantisesta yhteiselosta. Kansallispuistossa on kaksi merkittyä luontopolkua (Nahkiaissalo 3,3, km ja Mäntysalo 3,8 km), tulentekopaikkoja, keittokatoksia, telttailualueita, vuokratupia ja laitureita, joista pääsee veneellä vesille. Jylhät kalliosaarten ympäröivät maisemat koristavat kaunista vesistöaluetta, jossa voi tehdä vaikka melontaretkiä. Onnekas saattaa matkallaan kohdata jopa saimaannorppia, jotka viihtyvät puhtaassa vesistössämme.

4

Rakenna uutta

Tällä hetkellä myynnissä olevat tontit

Leirimajan asuinalue

Ylä-Enonveden varrella, Leirimajan asuinalueella, on myynnissä upeita etelään avautuvia ranta- ja rantaoikeustontteja, joilla aurinko paistaa koko päivän. Tonteilla on valmis kunnallistekniikka, joten rakentamisen voi aloittaa vaikka heti.

Ylä-Enovesi on 9,5 kilometriä pitkä puhdasvetinen järvi, joka tarjoaa hyviä kalastus- ja virkistysmahdollisuuksia.

Katso Leirimajan asemakaavaehdotus
5

Kuntataajama

Kuntataajamassa on myynnissä valmiita tontteja, joissa kunnallistekniikka ja sähkölinjat tulevat tontin rajalle.

Haja-asutusalueiden tontit

Haja-asutusalueilla Simanalassa ja Ihamaniemessä on tarjolla suurikokoisia yli 5000 neliön tontteja, jotka sopivat myös maatalouden harjoittamiseen ja eläinten pitämiseen.

6

Yrityksille

Enonkoski on maaseutupitäjä, jossa ollaan keskitytty enimmäkseen maa- ja metsätalouteen sekä palvelutuotantoon. Yrittäjälle Enonkoski tarjoaa valmiita tiloja ja valmiita teollisuustontteja. Tiloja yrittämiseen voi vuokrata niin kunnalta kuin yksityisiltä. Vuokrataso on edullinen.

Lue lisää liiketiloista

Vaihde (015) 527 5500 | www.enonkoski.fi