Perinteinen ja luotettava taimiyhtiö

Fin Forelia Oy tuottaa metsäpuun taimia sopimuskumppaneidemme ja metsänomistajien käyttöön. Täysin kotimainen yhtiö on alan suurin toimija Suomessa ja tuottaa Suomen parhaat taimet.

Vuonna 2017 Metsähallitus myi Fin Forelia Oy:n osakekannan yhtiön toimivalle johdolle, toimitusjohtaja Timo Salmiselle, Esko Ikäheimoselle ja Antti Lännenpäälle. Yhtiö on ollut toiminnassa jo yli 50 vuotta.

Toiminta

Fin Forelia Oy tuottaa noin 50 miljoonaa tainta vuodessa. Kasvatus tapahtuu neljällä taimitarhalla, jotka sijoittuvat maantieteellisesti ympäri Suomea, joka mahdollistaa valtakunnallisen toimintamallimme.

Taimitarhojen lisäksi yhtiöllä on käytössä viisi erillistä pakkasvarastoa. Tämä puolestaan varmistaa nopean ja luotettavan logistiikan kevään istutuskauden aikana. Kaikki kasvattamamme taimet saadaan asiakkaan toiveiden mukaisesti pakkasvarastoon. Tehokkaan logistiikan ohella tämä takaa, että taimet eivät kärsi mahdollisista talvituhoista. Taimet pakataan asiakkaan toiveiden mukaisesti – ja tällä hetkellä ylivoimaisesti suosituin pakkausmuoto on pahvilaatikot, joita on helppo kuljettaa ja käsitellä.

”Näkymät taimimarkkinoilla ovat hyvät. Kiristyvästä kilpailusta huolimatta uskomme, että laadukkailla taimilla ja hyvällä palvelulla on edelleen kysyntää. Pitkäjänteisellä yhteistyöllä asiakkaittemme kanssa päästään molemmin puoleiseen etuun. Myös taimien tuotekehitystä ja kasvatuksen hienosäätöä jatketaan.

Yhtiö ostettiin pitkän aikavälin sijoituksena ja sen tavoitteena on varmistaa itsellemme ja henkilökunnallemme työpaikka ja tasainen toimeentulo myös tulevaisuudessa.”

- Omistajat

Taimityypit

Pääset tutustumaan erilaisiin taimityyppeihin alla olevasta galleriasta.

Myynti

Sopimus taimista pyritään tekemään ennen kasvatuksen aloitusta, 1-vuotiaissa taimissa edeltävänä keväänä ja kaksivuotiaissa kaksi vuotta ennen. Aika saattaa tuntua pitkältä, mutta runsaiden siemenalkuperien takia kasvatettavien taimien kohde pitää olla tiedossa. Näin varmistamme oikeat taimet oikeaan paikkaan.

Myynti jakautuu seuraavasti:

Antti Lännenpää – Etelä-Suomi
Esko Ikäheimonen – Keski-Suomi
Kalle Mäkikokko – Pohjois-Suomi
Timo Salminen - Suurasiakkaat

Jokainen tarha tuottaa myös pienen määrän taimia vähittäismyyntiin. Niiden saatavuutta voit tiedustella suoraan lähimmältä taimitarhaltasi.

Kun tilaus on vahvistettu, saat taimet ilmoittamalla noudosta n. viikkoa aikaisemmin suoraan taimitarhan tilaussähköpostiosoitteeseen.

Taimien kasvatus

Fin Forelia Oy:n taimien tuottamisessa laatu on etusijalla. Taimet saavat parhaat mahdolliset edellytykset kasvuun koko elinkaarensa ajan.

Kasvatuksessa käytettävät jalostetut siemenet ovat laadukkainta saatavilla olevaa alkuperää. Jalostetut siemenet tuottavat parempilaatuisia taimia, joissa on kantapuiden parhaat ominaisuudet, ohuemmat oksat, suorempi oksakulma, yli 20 % suurempi tilavuuskasvu, lyhyempi kiertoaika ja suurempi tukkiosuus.

Kasvatuskennoina käyttämiemme Plantek-kovamuovikennojen harva kasvatustiheys takaa taimille riittävän kasvutilan, jolloin taimista kehittyy tanakoita ja kestäviä.

Vuosien kokemuksella hiotuilla kasvatus- ja kastelurytmeillä taimet kasvavat terveiksi ja vankoiksi.

Lyhytpäiväkäsittely tukevoittaa taimia ja nopeuttaa niiden kasvuun lähtöä istutusajankohtana.

Taimia lannoitetaan pitkälle syksyyn saakka, jotta niillä on ravinteita saatavilla kasvun ensi hetkistä lähtien.

Kaikki eteläisen Suomen taimet saavat nykyaikaisimman suojan tukkimiehentäitä vastaan.

90 prosenttia Fin Forelia Oy:n taimista varastoidaan pahvilaatikoihin ja pakkasvarastoon, mikä antaa liikkumavaraa taimilogistiikkaa ja istutuksia suunniteltaessa.

Ympäristöpolitiikka

Fin Forelia Oy huomioi ympäristövaikutukset kaikessa toiminnassaan. Yhtiö noudattaa lainsäädäntöä ja Suomen PEFC-järjestelmän metsäsertifioinnin standardeja. Fin Forelia Oy:n toiminta on vastuullista ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaista. Yhtiön henkilöstöä opastetaan ympäristöasioissa ja heidän tietotaitoaan kehitetään säännöllisesti.

Saarijärvi
Patamantie 146
43170 Häkkilä
tilaus.saarijarvi@finforelia.fi

Taimitarhanjohtaja Esko Ikäheimonen
puh. 040 735 4250

Tuotantoesimies
Vesa Nätynki
puh. 0400 896 992

Nurmijärvi
Kiljavantie 664
05100 Röykkä
tilaus.nurmijarvi@finforelia.fi

Taimitarhanjohtaja Antti Lännenpää
puh. 040 777 6680

Tuotantoesimies
Timo Raudus
puh. 040 742 8629

Rovaniemi
Ilmarintie 512
96701 Rovaniemi
tilaus.rovaniemi@finforelia.fi

Taimitarhapäällikkö Kalle Mäkikokko
puh. 050 349 6058

Kerimäki
Taimitarhantie 161
58200 Kerimäki
tilaus.kerimaki@finforelia.fi

Taimitarhapäällikkö Elina Jäppinen
puh. 040 518 7630

Toimitusjohtaja
Timo Salminen
puh. 040 552 8824

www.finforelia.fi

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian!

Piilotettu sisältö

Piilotettu sisältö avautuu klikkauksella.
Hyviä käyttökohteita ovat pitkät tuotekuvaukset.