HYVÄN ARJEN HANKASALMI

Hankasalmi on hyvä kunta asua, kasvaa, ikääntyä, yrittää, harrastaa ja matkailla!

Hankasalmen kunta olemme me, asukkaat, ja toivotamme myös matkailijat lämpimästi tervetulleiksi! Meillä Hankasalmella pidetään ihmisistä hyvää huolta. Tunnemme naapurimme ja tykkäämme toimia porukassa, hyvässä yhteishengessä.

Hankasalmi sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella keskellä kaunista Järvi-Suomea. Meiltä on erinomaiset liikenneyhteydet joka suuntaan. Esimerkiksi junamatka Hankasalmelta Jyväskylään kestää alle 30 minuuttia. Runsaiden vesistöjen ja korkeiden mäkien ansiosta maisemamme on yksi Suomen kauneimmista.

Nippelitietoa Hankasalmesta

Niemisjärvelle, josta Jyväskylään 30 km, on juuri rakennettu uusi päiväkoti ja peruskorjattu sen yhteydessä oleva koulu ja rakennettu lähiliikuntapaikka. Koulun viereen Pienmäen upean talomuseon kupeeseen on kaavoitettu suurten tonttien asuinalue – juuri sopiva lapsiperheille!

Aito maaseutukunta kaupunkiseudulla

Hankasalmi on aito maaseutukunta Jyväskylän kaupunkiseudulla. Kaupungin mahdollisuudet ovat lähellä, mutta juuremme ovat vahvasti keskisuomalaisessa maaperässä.

Hankasalmella on loistavia ja vastuullisia viljelijöitä, niin kokeneita kuin nuoria, tuoreita maatalousyrittäjiäkin. Toimivia maatiloja on 180 kappaletta ja peltoa viljelyksessä 6.625 hehtaaria. Maidontuotannolla on tulevaisuutta ja olemme siitä kunnassa erittäin ylpeitä ja iloisia!

Hankasalmen elinvoimaa takaavat yhdistyksemme. Raviradan toiminta, museokylän elinvoima, kesäteatterin lumo sekä monipuoliset liikunta- ja kulttuuritapahtumamme syntyvät useiden aktiivisten yhdistystemme toimesta. Yhdessä tekeminen ja osallisuus luovat hyvän arjen kunnan

Hankasalmi on puuteollisuuteen pohjaava, matkailuun ja luontoonsa panostava sekä hyvien kaupallisten palvelujen kunta. Keskeisten liikenneväylien varrella sijaitseminen avaa mahdollisuudet yritysten määrän monipuolistumiselle ja kasvulle.

Hankasalmella suurin osa yrityksistä on perheyrityksiä. Tieto ja taito ovat kulkeneet monissa yrityksissä sukupolvelta toiselle ja osaaminen on hiottu huippuun! Uudet tekijät tuovat uusia tuulia ja yrityksemme ovat tiukasti kiinni tässä ajassa, perinteitä unohtamatta!

Versowoodin saha, maatilat ja hevososaaminen, Revontuli, Häkärinteet, Jari-Pekka, Kiilto-Clean, Tapijola-ikkunat, Halltex - ne ovat esimerkkejä asioista, joista Hankasalmi tunnetaan ja jonka vuoksi kuntaa arvostetaan. Vireät pk-yrityksemme ovat taas kunnan elinvoimaisuuden kulmakivi

Hankasalmi on myös monien tapahtumien kunta. Kunnassa sijaitsee muun muassa Suomen toiseksi vanhin kesäteatteri Venekoskella, jonka upea puinen katettu katsomo takaa sateisenakin kesänä teatterinautintoa. Maailman ainoa useampi päiväinen skifflemusiikkifestivaali Kihveli Soikoon soi joka kesä Hankasalmen asemalla. Keski-Suomen ravikansan vuoden kohokohtia ovat Hankasalmen heinäravit. Koko kesän tanssiväkeä tanssitetaan Hangan Lavalla.

Alkusyksyyn elokuussa kuuluu Hallan tuvalla juhlittava kotiseutupäivä ja syksyyn mennään Mikko-markkinoiden kautta, jotka ovat nykyisin kuitenkin jo elo-syyskuun vaihteessa Hankasalmen uusitulla torilla. Talvellakaan kunta ei hiljene, vaan Revontulen huima viihdeohjelmisto ja ravintola Hankalan monipuolinen ohjelmisto takaavat sen, että ohjelmaa riittää kunnassa läpi vuoden. Häkärinteiden vammaisten laskettelupäivä on hieno esimerkki siitä, että erilaiset liikkujat otetaan kunnassamme myös huomioon.

Ja kun tähän listaan lisätään yhdistystemme erilaiset vuosittain vaihtuvat tapahtumat, näyttelyt ja Hangan urheilutapahtumat, niin hiljaista viikkoa ei kunnassa ole – tervetuloa osallistumaan tapahtumarikkaaseen arkeemme kauempaakin.

Kihveli Soikoon

Venekosken kesäteatteri

Hangan lava

Kurkkaa tapahtumakalenteri

Yllättävä Hankala - Kuin elämä itse!

Tervetuloa vaihtoehtoiseen olohuoneeseen! Olemme uusi, mutkaton ja valoisa aikuisten kohtaamispaikka Hankasalmen kirkonkylällä. Ravintola Hankala on seurusteluravintola, jossa on tarjolla runsaan juomavalikoiman lisäksi myös pientä syötävää sekä erikoiskahveja ja kahvileipää.

Olemme koko kylän yhteinen olohuone. Voit tulla porukalla pelaamaan seurapelejä tai istahtaa työpäivän jälkeen lasilliselle lukemaan lehtiä. Meillä katsotaan porukalla lätkää ja lauletaan karaokea. Olohuone muuttuu klubiksi, kun dj:t ja bändit pistävät parastaan! Kesällä levittäydymme auringon perässä isolle terassille.

Ravintolamme sopii mainiosti myös kokousten ja erilaisten yksityistilaisuuksien pitämiseen! Olemme yksinkertaisesti kirkonkylä paras ja ainoa anniskeluravintola.

Ravintola Hankala

Laadukas ja liikuttava ratsastuskoulu

Ratsastuskoulumme täyttää tänä vuonna 30 vuotta! Olemme Suomen Ratsastajainliiton Laatutalli kauniissa maalaisympäristössä, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Meillä on osaavat hevoset ja ponit ja hyvin koulutettu, ammattitaitoinen henkilökunta. Talli, maneesi ja piha ovat turvallisia ja viihtyisiä. Kannustava ilmapiiri ja mukava tallihenki ovat meille tärkeitä, täällä jokainen saa olla oma itsensä! Meillä voit harrastaa omaksi iloksesi, tai tähdätä huipulle.

Monipuolisesta tuntitarjonnastamme löytyy jokaiselle omiin mieltymyksiin ja tavoitteisiin sopivia tunteja ja valmennusta kaiken tasoisille ja ikäisille ratsastajille, alkeista aina vaativalle tasolle asti. Järjestämme myös eripituisia kursseja ympäri vuoden.

Tarjoamme laadukasta ratsastuskoulutoimintaa. Meillä on koulu-, este- ja maastotunteja sekä koulu-ja estevalmennuksia. Voit harrastaa vakiotunneille tai tulla tutustumaan irtotunnille.

Järjestämme myös räätälöityjä pienryhmätunteja, yksityistunteja, liinatunteja, vikellystä ja kärryajoa. Tervetuloa tallille!

Hankasalmen Ratsastuskoulu

Osaava, monipuolinen yrittäjien Hankasalmi

Suurin työllistäjä Versowood

Versowood on Suomen suurin yksityinen sahatavaran tuottaja ja jalostaja. Olemme kotimainen, kasvava perheyritys ja teemme puukauppaa tunteella ja yli 70 vuoden kokemuksella. Kuuntelemme metsänomistajan ja asiakkaan tarpeita ja olemme luotettava kumppani. Yrityksemme koko liiketoiminta perustuu luontoon ja sen tarjoamiin raaka-aineisiin, siksi olemme sitoutuneet ekologisen tasapainon säilyttämiseen läpi koko hankinta- ja tuotantoprosessin. Työllistämme noin 750 henkilöä. Arvostamme työntekijöidemme osaamista ja huolehdimme henkilöstön hyvinvoinnista ja turvallisuudesta.

Hankasalmen saha on perustettu 1916. Versowood osti Hankasalmen sahan vuonna 2014. Hankasalmen saha on moderni, nykyaikainen ja erittäin tehokas. Versowood tarjoaa hankasalmelaisille mielenkiintoisia työpaikkoja ja tuo sitä kautta hyvinvointia alueelle. Hankasalmen saha työllistää noin 70 henkilöä. Metsänomistajille Versowood on kiinnostava kumppani puukaupoissa. Hankasalmen tuotannosta noin 80% menee vientiin, yhteensä noin 30 eri maahan.

Käytämme hankkimamme raaka-aineen säästeliäästi ja tehokkaasti, viimeistä lastua myöten, joten mitään ei joudu hukkaan. Valmistamme suomalaisesta puusta ekologisesti kestäviä tuotteita. Toimimme hyvin perinteisellä toimialalla innovatiivisesti kehittämällä uusia toimintamalleja, asiakasryhmiä ja uusia tuotteita.

Versowoodilla yhdistyy osaaminen, yrittäjyys, yhdessä tekeminen ja vahva usko tulevaisuuteen!

Versowood

Jari-Pekka Hankasalmi 24h – Pysähdy palveltavaksi!

Jari-Pekka Hankasalmi palvelee kaikkia teillä liikkujia ympäri vuorokauden. Saman katon alta löytyvät tankkausmahdollisuudet, monipuolinen K-ruokakauppa, kahvila sekä useita ruokailumahdollisuuksia! Jari-Pekka Hankasalmi on palvellut samalla paikalla yli 25 vuotta. Olemme Hankasalmen toiseksi suurin työnantaja.

Liikenneasemamme tarjoaa ruokaa kellon ympäri. Herkullinen, kotoisa lounas on tarjolla runsaasta seisovasta pöydästä joka päivä klo 10-15. Lounaan lisäksi meillä on kattava à la carte- lista ja joka päivä tarjolla runsas aamiainen! Meiltä löytyy myös Kotipizza® ja Hesburger® sekä Subway®.

Kahvilamme tarjoaa virkistystä koko matkaseurueelle. Kahvilastamme löytyy aina tuoretta kahvia ja muita virvokkeita sekä tuoreita leivonnaisia ja sämpylöitä, joita leivotaan liikenneaseman yhteydessä olevassa Leipomo Timo-Tapiossa. Timo-Tapion tuotteita voit ostaa myös kotiin viemisiksi. K-ruokakauppamme on auki vuorokauden ympäri!

Jari-Pekka huolehtii luonnollisesti myös autosi perustarpeista, kuten tankkauksesta. Meillä on ekopiste ja pesuhalli. Monipuolisesta myymälästämme löydät autotarvikkeet, -pesut ja kaasun. Meiltä voit myös vuokrata peräkärryn.

Hyvää päivää, yötä päivää! t. Jari-Pekka

Jari-Pekka

Perheet Hanka-Salmelainen ja Uusi-Salmelainen

Perheen Hanka-Salmelainen vanhemmat työskentelevät omalla maatilalla Hankasalmen keskustan läheisyydessä. Tilalla on heinäpeltoja ja isossa navetassa satapäinen lypsykarja. Hommaa riittää aamusta iltaan, mutta välillä ehditään myös harrastaa. Urheilullinen perhe nauttii lähiluonnosta ja lenkkipoluista ja laskettelu Häkärinteillä on perheen yhteinen harrastus.

Perhe on innostunut myös kulttuurista. Hanka-Salmelaiset nauttivat Revontulen viihdetarjonnasta ja Hankalan bändi-illoista ja kaupunkiinkin ajetaan vähintään kerran kuussa teatteriin tai konserttiin.

Uusi-Salmelaiset ovat muuttaneet naapuriin toissa vuonna. Perheen isä käy töissä Jyväskylän yliopistolla ja äiti opettaa Hankasalmella alakoululaisia. Vapaa-ajallaan äiti on innokas ratsastaja ja käy läheisellä tallilla joka viikko. Kunnan kansalaisopiston piirissä hän harrastaa liikuntaa juuri uusitussa Monitoimitalossa.Isä harrastaa valokuvausta ja tapaa ystäviään paikallisessa valokuvaseurassa. Lisäksi tähtien tutkimus ja Hankasalmen Murtoisten observatorio kiinnostavat häntä kovasti. Tosin vanhimman pojan kanssa pitäisi ehtiä golfaamaankin läheiselle golfkentälle.

Vapaa-aikaa helpottaa, kun kaupat ja palvelut löytyvät läheltä, samoin terveysasema. Melli-Ellissä voi Hanka-Salmelaisen äiti piipahtaa kahvilla ennen ripsien hoitoa kauneushoitola Casabellassa. Pitääkin muistaa varata hammaslääkäri, kun etuhammasta vihloo. Jos sen saisi hoidettua samalla, kun kuopuksella on neuvola-aika. Pohtii Uusi-Salmelaisten isä, joka on huomannut, että asuinkunnassa monet asiat hoituvat joutuisammin kuin työpaikalla Jyväskylässä työtovereilla.

Tutustu kunnan palveluihin

Molempien perheiden vanhimmat lapset ovat jo lukiossa. Onneksi omasta kunnasta löytyy suunnistuslukio, jossa Hanka-Salmelaisten tytär saa hyvän opetuksen lisäksi laadukasta valmennusta rakkaassa lajissaan! Koulun jälkeen lapset suuntaavat usein kunnan laadukkaaseen kirjastoon. Tosin Ala-Keiteleen musiikkiopiston opetustunnit täyttävät Uusi-Salmelaisten perheessä tyttären iltapäiviä.

Tutustu suunnistuslukioon

Perheiden kuopukset Pikku-Annika ja Juho, viettävät päivät läheisessä päiväkodissa, jossa on tutut hoitajat ja kaverit. Kavereita riittääkin koko pesueella, sillä Hankasalmella asuu paljon nuoria perheitä.

Uusi-Salmisten perheessä on vielä kolmaskin lapsi, 10-vuotias Arttu, joka käy ala-astetta ja on innokas 4H-kerholainen. Hankasalmen 4H-yhdistys on yksi Suomen vahvimmista ja osaavimmista, ja välillä on oikein valinnan vaikeus erilaisten puuhien välillä!

Hanka-Salmisen perheeseen kuuluu vielä vaari, joka asuu Kotirannan palvelutalossa. Vaari ei aina muista kaikkia asioita, mutta mieli pysyy iloisena, kun on juttuseuraa ja monenlaista toimintaa sekä hyvä ulkoilualue.

Hanka-Salmisten ja Uusi-Salmisten perheet toivottavat kaikki uudet asukkaat riemukkaasti tervetulleiksi ja vinkkaavat, että rakentajille löytyy erinomaisia tonttivaihtoehtoja kauniissa ympäristössä! Uusia alueita kaavoitetaan jo lähiaikoina.

Mielenkiintoisten kohteiden Hankasalmi

Revontulessa Keski-Suomen parhaiten hoidetulla golfkentällä golffaat jo varhain keväällä. Läpi vuoden amerikkalaistyylinen Bowling & Dining- kokonaisuus luo upeat puitteet keilaamiseen ja ruokailuun koko perheelle. Viihdeohjelmisto Antti Tuiskuineen ja Suvi Teräsniskoineen, monipuoliset ravintolat sekä kokoustilat luovat Hankasalmelle tunnelmaa ja tapahtumia – ainutlaatuista saunamaailmaa unohtamatta.

Häkärinteet on koko perheen korkealaatuinen laskettelukeskus keskellä Hankasalmea. 13 rinnettä, offpiste-rinne sekä Häkä Snow Park tarjoavat lumisia elämyksiä kaikenikäisille vasta-alkajista vauhtihirmuihin. Mökkimajoitus ja ravintolapalvelut ovat Häkällä ensiluokkaisia. Huippuyrityksemme keräävät matkailijoita läpi maailman - mutta meille hankasalmelaisille niiden upeat mahdollisuudet ovat tarjolla joka päivä läpi vuoden.

Hankasalmella on lukuisia käyntikohteita, kuten 40-vuotias Sepän Gallerian keramiikkapaja, jossa tapaat keramiikkatyön touhussa pajan perustajan Harryn ja hänen tyttärensä Miina-Liinan, Hallan tupa ja museokylämme on upea käyntikohde ja juhlapaikka keskellä kirkonkylää. Kankaisten observatorio, puusuksia valmistava suksitehdas Ylönen ovat toimijoita, jollaisia et muualta löydä. Häähnituvalla voit autiotuvan rauhassa keitellä kahvit ja lähteä upeille luontopoluille. Erä’s Pete tarjoaa vahvalla kokemuksella eräelämyksiä luonnossa.

Hankasalmella voimme rauhoittua arjen keskellä koskien ja järvien äärellä hyvien palvelujen, monipuolisten harrastusmahdollisuuksien ja hienojen tapahtumien kunnassa. Ja tämä kaikki on tarjolla myös matkailijoille. Jyväskylästä, Tampereelta, Turusta, Helsingistä ja Kuopiosta pääsee Hankasalmelle nopeasti ja vaivattomasti julkisia liikennevälineitä käyttäen tai omalla autolla pääväyliä pitkin.

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian!

Piilotettu sisältö

Piilotettu sisältö avautuu klikkauksella.
Hyviä käyttökohteita ovat pitkät tuotekuvaukset.