Tutustu monipuoliseen Hattulaan!


”Meillä historia ja tulevaisuus kohtaavat”

Perustettu 1868
Väkiluku 9 700
Vapaa-ajan asuntoja 2 000
Pinta-ala 430 km2

Hurahda Hattulaan

Oletko koskaan käynyt Hattulassa? Jos et ole, niin nyt on aika korjata tuo kunnan kokoinen aukko sivistyksessäsi. Koska Hattula on paikka, johon hurahtaa herkästi!

Nuorekas ja kuntavertailuissa menestyvä Hattula on sopivan kokoinen kunta, jossa kaikki palvelut ovat lähellä ja vapaa-ajan tarjonta yllätyksellisen monipuolista. Liikunta- ja kulttuurielämä ovat vilkkaita, tapahtumatarjontaa on runsaasti ja halutessasi voit tutustua useisiin nähtävyyksiimme tai viettää aikaa luonnonrauhasta nauttien. Majoitamme vuosittain tuhansia mökkiläisiä ja matkailijoita kauniissa harjumaisemissamme veden äärellä.

Parempaa sijaintia saa hakea! Vieressä ovat niin moottoritie kuin rautatiekin, ja kesäaikaan vesistöjä pitkin voi seilata aina Pirkanmaalle asti - Hopealinjan laivoilla tai omalla veneellä.

  Tekemistä, tapahtumia ja palveluita joka makuun! Meillä on esimerkiksi
 • modernin koulutuksen edelläkävijä Juteinikeskus
 • ainutlaatuinen kokous- ja vapaa-ajan hotelli Petäys Resort
 • laaja tarjonta harrastusmahdollisuuksia laidasta laitaan
 • erinomaiset uinti- ja veneilymahdollisuudet
 • laadukasta ja monipuolista lähiruokaa
 • palkittu viinitila myymälöineen
 • ...ja paljon muuta nähtävää ja koettavaa!

Tapahtumia ympäri vuoden

Hattula on kokoaan suurempi, pirteä ja aktiivinen kunta, jossa pöhinää riittää vuoden ympäri. Meille voit tulla yksin, perheen kanssa tai vaikkapa työpaikan virkistyspäiville. Joka tapauksessa aika kuluu kuin siivillä!

Klikkaa kuvia suurempaan näkymään!

  Tekemistä ryhmille

 • Saunomista ulkona, paljussa kylpemistä tai mönkijäsafareita Hotelli Petäys Resortissa Vanajaveden äärellä
 • Monipuolisia ravintolapalveluita ja tasokasta lähiruokaa
 • Lepaan viinitila- ja puutarhakierrokset
 • Hattula Hereford -pihvikarjaan tutustumista
 • Raikastava risteily Hopealinjan aluksilla
 • Kultturihistoriallisia nähtävyyksiä
 • Konsertteja ja seuratoimintaa joka makuun
 • Monipuolisia liikuntamahdollisuuksia
 • Kauniita vesistöreittejä

Tarvitsetko tiloja tapahtumallesi?

Lue lisää!

Historiallinen Hattula hurmaa

Hattulassa on paljon nähtävää myös kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille.

Klikkaa kuvia suurempaan näkymään!

Juteinikeskus - oppilaiden olohuone

Vuonna 2016 valmistunut Juteinikeskus on uudenkarhea monitoimirakennus, jossa on tiloja monenlaista oppimista varten: saman katon alta löytyy koulua, päiväkotia, liikuntasalia ja erilaisia toimistotiloja.

Juteinikeskuksessa panostetaan monipuoliseen oppimisympäristöön. Perinteisten luokkahuoneiden sijasta rakennuksessa on avoimia muunneltavia tiloja ja huonekaluja. Ajan hermolla oleva henkilöstö käyttää opetuksessa hyväksi viimeisintä teknologiaa. Oppilaille onkin hankittu opetuskäyttöä varten henkilökohtaiset päätelaitteet.

Uusin teknologia ja kehitys näkyy Juteinikeskuksessa muuallakin: ruokatunnit nautitaan omassa ravintolassa, talo lämpiää ekologisesti maalämmöllä ja leikkivälineet sekä liikuntamahdollisuudet ovat turvalliset ja houkuttelevat liikkumaan.

Mahtavaa meininkiä moderneissa mestoissa

Hattula tarjoaa paljon erilaisia vapaa-ajan mahdollisuuksia kaiken ikäisille ihmisille. Satsaamme erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointiin ja koulutukseen, mikä näkyy myös modernissa Juteinikeskuksessa.

Aktiivista elämää kaikille

Hattulan seudulla riittää lukuisia aktiviteetteja, joiden toimintaan ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet.

Parolan Visa ja Pekolan Isku ovat urheiluseuroja, joiden parissa voit treenata vaikkapa jalkapalloa, futsalia, salibandyä ja muuta kuntoliikuntaa.

Mukavia koko perheen harrastusmahdollisuuksia tarjoavat Lepaan ja Hattulan golf-kentät, joilla voi mitellä taitojaan kolopallon parissa. Talvella voi läheisestä luonnosta nautiskella vaikkapa retkiluistellen tai hiihtäen.

Kulttuuririentoja tarjoavat muun muassa Hattulan taiteilijaseura ja Hattulan harrastajateatteri, joiden avulla voit sytyttää sisälläsi asustelevan taiteilijan täyteen roihuun. Kirjadiggareille iloa löytyy vaikkapa Sariola-seuran ja dekkari-iltojen parista. Eikä lainkaan hassumpi ole monipuolinen kirjastommekaan! Jaakko Juteini -seura puolestaan vaalii tunnetun hattulalaisen valistusmiehen Jaakko Juteinin perintöä.

Varsinkin nuorempi ikäpolvi innostuu ParoLAN-pelitapahtumista ja lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin kanssa toteutettavista yhteistyöprojekteista.

Kanunki

Uusi Kanungin asuinalue on suosittu pientalojen rakennuskohde luonnon siimeksessä – ja vain minuutin matkan päässä moottoritieltä! Moottoritien lisäksi lähellä ovat Parolan palvelut ja virkistävä luonto pururatoineen ja uimarantoineen. Kanunki on maamme ainut virallinen Suomi 100 -asuinalue.

Kiinnostuitko?

Hattulan kunta tarjoaa monenmoisia tontteja sekä asumiseen että yritystoimintaan. Vapaita tontteja on tarjolla kunnan asemakaava-alueilla, joille on jo rakennettu kunnallistekniikka. Tontin voi ostaa tai vuokrata.

Asumaan Hattulaan?

Hattulassa on helppo ja edullista asua. Keskeisen sijaintinsa ja loistavien kulkuyhteyksien vuoksi kulkeminen kauempanakin töissä on sujuvaa. Kotiin on mukava tulla, kun se sijaitsee luonnonrauhassa – kaukana liiasta hälinästä.

Tutustu tontteihin

Kiinnostunut vuokra-asumisesta?

Yrittämään Hattulaan?

Hattula tarjoaa myös yrityksille kilpailukykyisen sijainnin Helsinki–Tampere-moottoritien ja Lahti–Turku-tien varressa. Lisäksi rautatie kulkee aivan Hattulan vierestä ja sekä Helsingin että Tampereen lentokentät sijaitsevat vain tunnin ajomatkan päässä.

Merven elinkeinoalueella on monipuolinen yritysrakenne ja mahdollisuus erikokoisten tonttien lohkomiseen. Merven alueelle on sijoittunut erityisesti teräkseen liittyvää yritystoimintaa, kuten Feon Oy ja Elme Metall Finland Oy. Kolmostie, valtatie 130 ja kantatie 57 välittävät raskaan liikenteen tehokkaasti kaikkialle Etelä-Suomeen. Merven alue on mahdollista saavuttaa myös rautatiekuljetuksin pistoraiteen ansiosta.

Maaperä on rakennettavuudeltaan erinomaista, ja Parolan taajaman palvelut ja laadukkaat asuinalueet sijaitsevat lähellä. Myös maakaasuverkko ja sähkönjakelun 110 kilovoltin kantaverkko ovat helposti saavutettavissa.

Hattulan kunta toivottaa uudet yrittäjät avosylin tervetulleeksi!

Lisätietoja: 050 599 3447 tai 050 509 0104

Kunnanvirasto
Pappilanniementie 9
1312120 Hattula
Avoinna ma–pe klo 9–11 ja 12–15
050 509 0347

Kunnan palvelupiste Juteinitalossa
Kauppatie 3
13720 Parola
Avoinna ma-ke klo 10–19, to–pe klo 10–16
Tilavaraukset 12–15
050 577 12722

www.hattula.fi

hattulan.kunta@hattula.fi

Facebook

Youtube

Instagram

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian!

Piilotettu sisältö

Piilotettu sisältö avautuu klikkauksella.
Hyviä käyttökohteita ovat pitkät tuotekuvaukset.