Diagnostiikan edelläkävijä potilaan parhaaksi

Laadukkaita ja luotettavia laboratoriopalveluita

SUOMEN JOHTAVA LABORATORIOPALVELUIDEN TUOTTAJA

 • Toimintaa HUS:n ja Carean alueella
 • Laaja tutkimusvalikoima
 • Noin 24,5 miljoonaa tutkimusta vuosittain
 • Yli 1,5 miljoonaa asiakasta vuodessa
 • Uudistuva ja kehittyvä toimintatapa
 • Saumaton yhteistyö perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välillä

HUSLABIN TOIMINTAAN KUULUU

 • Kliininen kemia ja hematologia
 • Kliininen mikrobiologia
 • Patologia
 • Genetiikka
 • Näytteenottopalvelut
 • Kliininen farmakologia
 • Opetus ja tutkimus
 • Helsingin Biopankki

5

SAMAN KATON ALLA

6

HUIPPUTEKNOLOGIAA
JA AUTOMAATIOTA

8

POTILAAN PARHAAKSI

8

HENKILÖSTÖN AMMATTITAITOA ARVOSTETAAN

11

EDISTYKSELLISTÄ TUTKIMUSTA
JA TUOTEKEHITYSTÄ

11

VASTUULLINEN JA OSAAVA KUMPPANI

Saman katon alla


Uusi HUSLAB-talo Meilahden kampuksella kokoaa laboratorion erikoisalat ja eri rakennuksissa sijainneet laboratoriot yhteen. Uuden rakennuksen myötä otetaan käyttöön uutta teknologiaa, mikä mahdollistaa tulevaisuudessa entistä nopeammat laboratoriovastaukset. Rakennus on suunniteltu laboratoriotyön tarpeisiin, mikä tukee potilaan hoitoa. Yhteiset tilat mahdollistavat myös toiminnan tehokkaamman kehittämisen ja tiiviin yhteistyön asiantuntijoiden kesken. Kun useampi asiantuntija on lähellä toisiaan, niin osaaminen vahvistuu. HUSLABin henkilökunta osallistui talon suunnitteluun. Tilat on suunniteltu muunneltaviksi, joten esimerkiksi automaatiolaboratorion toimintoja pystytään laajentamaan tarvittaessa. HUSLAB-talon hiilijalanjälkeä pyritään pienentämään käyttämällä kaukolämpöä, kaukokylmää ja digitaalista valaistuksen ohjausjärjestelmää.

HUSLAB-TALO
 • Valmistumisvuosi 2015
 • Talossa työskentelee noin 450 henkilöä
 • Kerrosala 13 160 m2
 • Ympäristöystävällinen ja innovatiivinen rakennustapa
 • Energiatehokas toiminta
 • 36 taloteknistä järjestelmää

Huipputeknologiaa ja automaatiota


HUSLAB-talossa on Euroopan suurimpiin kuuluva automaatiolaboratorio, joka toimii ympäri vuorokauden. Automaatiolaboratorion linjastossa yhdistyvät uusi laitekanta ja uudet tietojärjestelmät. HUSLAB-talon näytteiden vastaanotto ja näytelogistiikka ovat myös pitkälti automatisoituja. Kuljettimet varmistavat tehokkaan näyteliikenteen. Talokuljettimella kuljetetaan näytteet HUSLAB-talon eri kerroksiin. Talokuljetin on ensimmäinen laatuaan sairaalamaailmassa.

”Meillä töitä tekevät alansa huiput.”

Potilaan parhaaksi


Potilasasiakkaat ovat toimintamme lähtökohtana. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti, jotta pystyisimme palvelemaan asiakkaitamme entistäkin paremmin. HUSLABissa asiakas voi valita itselleen sopivan näytteenottopaikan ja –ajan, osa laboratorioista palvelee myös iltaisin ja lauantaisin. Näytteenottoon on myös mahdollisuus varata aika. HUSLABilla on noin 90 näytteenottopistettä Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa. Meilahden lisäksi HUSLABilla on toimintaa 11:ssä sairaalalaboratoriossa ympäri vuorokauden.

Henkilöstön ammattitaitoa arvostetaan


HUSLABin keskeinen voimavara on vastuullinen, osaava ja sitoutunut henkilöstö. Henkilöstö on aktiivisesti mukana toiminnan asiakaslähtöisessä kehittämisessä. Henkilökunnan laaja-alaisen asiantuntemuksen ja jatkuvan kouluttautumisen ansiosta HUSLABilla on mahdollisuus ottaa nopeasti käyttöön uusimmat tutkimusmenetelmät. HUSLABissa työskentelee noin 1750 laboratorioalan ammattilaista.

HUSLAB-talossa toimiva Tullinpuomin näytteenottolaboratorio palvelee asiakkaita myös iltaisin ja lauantaisin. Laboratoriossa on tilavat odotustilat ja erillinen odotusaula lapsille. Tullinpuomin laboratorioon on esteetön kulku.

Jokainen näyte on tärkeä tieteelle.

Edistyksellistä tutkimusta ja tuotekehitystä


Korkeatasoinen tutkimus ja opetus sekä innovatiivinen tuotekehitys ovat HUSLABin perustehtäviä. HUSLAB on Suomen suurin laboratorioalan koulutusta tarjoava työnantaja. Teemme tiivistä yhteistyötä Helsingin yliopiston, muiden korkeakoulujen ja ammatillisten oppilaitosten kanssa.

Biopankkitoiminta edistää tutkimusta potilaan parhaaksi

Helsingin Biopankki on osa HUSLABia. Biopankki kerää ja säilyttää biologisia näytteitä ja näytteenantajaan liittyvää terveystietoa lääketieteellistä tutkimusta varten. Helsingin Biopankille luovutetut näytteet mahdollistavat suomalaisen biopankkitutkimuksen, siten jokainen näyte on mukana ehkäisemässä sairauksia, kehittämässä hoitoja ja edistämässä terveyttä.

Vastuullinen ja osaava kumppani


HUSLAB tuottaa korkealaatuisia laboratoriopalveluita potilaiden diagnostiikkaa ja hoitoa varten. HUSLAB tarjoaa mittavan asiantuntijaverkoston ja hyvät konsultaatiopalvelut terveydenhuollon yhteistyökumppaneille. Ammattilaisemme ovat alansa huippuja.

Vaikuttava ja kilpailukykyinen toiminta

HUSLABin toiminta on asiakaslähtöistä, luotettavaa ja kustannustehokasta. HUSLABin laatujärjestelmä lisää toimintavarmuutta sekä tulosten luotettavuutta. Ulkoisen arvioijan FINASin tekemät toistuvat arvioinnit varmistavat, että HUSLAB täyttää kansainvälisten laatustandardien asettamat vaatimukset.

HUSLAB on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) kuntayhtymän omistama laboratoriopalvelujen tuottaja. HUSLAB on osa HYKSiä.

www.huslab.fi

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja koko maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti korkeatasoista. Tuotamme palveluja 24 jäsenkunnan yli 1,6 miljoonalle asukkaalle ja vastaamme monien erityisalojen sairaanhoidosta valtakunnallisesti. Vuosittain puoli miljoonaa erikoissairaanhoidon potilasta saa hoitoa 23 sairaalassamme. HUS:n liikevaihto on noin kaksi miljardia euroa ja palveluksessamme on noin 22 500 ammattilaista.

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian!

Piilotettu sisältö

Piilotettu sisältö avautuu klikkauksella.
Hyviä käyttökohteita ovat pitkät tuotekuvaukset.