Hyvinvointipalvelut

Kaunis Kalajoki houkuttelee
asumaan ja töihin

Kalajoki on kaunis, matkailukeskuksestaan tunnettu merenrantakaupunki Pohjanlahden rannalla. Tuotamme laadukkaita hyvinvointipalveluja uusilla ja innovatiivisilla tavoilla. Meillä on rohkea tekemisen meininki ja tavoitteena on olla tänään piirun verran parempia kuin eilen, etenkin asukkaidemme hyvinvoinnin turvaajana.

Kalajoki on kansainvälinen ja ennakkoluuloton, erityisesti lasten ja nuorten kaupunki, jossa pidetään huolta koko perheen hyvinvoinnista. Olemme ylpeitä siitä, että yksilölliset palvelumme ovat lähellä ihmistä.

Kalajoki on tapahtumakaupunki, jossa kotimaiseen ja kansainväliseen kulttuuriin pääsee tutustumaan esim. musiikki- ja urheilutapahtumissa. Kouluissamme harjoitetaan vilkasta kansainvälistä yhteistyötä: projekteja, oppilas- ja opettajavaihtoa. Ja sopiihan kansainvälinen vaihtoajattelu laajemminkin, kuten terveydenhuollon työtehtäviin.

Ihan oikeasti.

Hyvinvointipalvelujohtaja Anne Mäki-Leppilampi
anne.maki-leppilampi@kalajoki.fi
044 469 1546

Koko kaupunki perheiden
tukena

Varhaiskasvatuspalvelut tukevat alle kouluikäisten lasten vanhempia kasvatustehtävissä.

Lasten päivähoitopaikat pyritään aina valitsemaan lasten ja perheiden tarpeiden mukaisesti. Meillä voit valita lapsellesi perhepäivä-, ryhmäperhepäivä- tai päiväkotihoitoa. Osa varhaiskasvatusyksiköistä on erikoistunut ilmaisutaitoon tai erityistä tukea tarvitsevien lasten hoitoon.

Myös varhaiskasvatuksessa pyrimme kansainvälisyyteen ja ennakkoluulottomuuteen. Kalajoella toimii kielirikasteinen päiväkoti, jossa englannin kieleen tutustutaan leikkien ja laulujen avulla.

Varhaiskasvatusjohtaja Tuula Haapala
tuula.haapala@kalajoki.fi
044 469 1263

Liikkuva koulu -
liikkuva Kalajoki

Kalajoella liikutaan. Keskeinen teema opetuspalveluissa on aktiivinen koulupäivä. Tuemme ihmisten hyvinvointia tarjoamalla hyvän startin liikunnallisuuteen jo kouluiässä. Tämä tarkoittaa liikunnan ja toiminnallisuuden painottamista opiskelussa ja kaikessa tekemisessä.

Tutustu liikkuvaan kouluun!

Kalajoen lukio yhdistää
opinnot ja harrastukset

Kalajoen lukion laaja kurssitarjonta ja tasokas opetus antavat hyvän pohjan tuleville opinnoille. Aamuharjoituksissa voit treenata ammattivalmentajan ohjauksessa mm. jääkiekkoa, yleisurheilua, hiihtoa, salibandya, bändisoittoa, tanssia tai ratsastusta.

Jos olet kiinnostunut kuvataiteesta, kuvataidelinjalla on tarjolla laajasti kursseja kaikilta kuvataiteen aloilta. Kuvataideopintoihin sisältyy kansainvälinen kuvataideleiri jossain Euroopan taidekeskuksista.

Kansainvälisyys on ollut jo vuosien ajan tärkeä osa Kalajoen lukion toimintaa. International Studies –kursseilla tutustutaan ajankohtaisiin ilmiöihin ja totutaan työskentelemään englanniksi kansainvälisten opettajien opastuksella. Opiskelijat pääsevät osallistumaan kansainvälisiin projekteihin.

Tervetuloa Kalajoen lukioon! Meillä on hyvä fiilis!

Sivistysjohtaja Esa Siirilä
esa.siirila@kalajoki.fi
044 469 1236

Kalajoki Akatemia –
monipuolista vapaa-aikaa

Kalajoki Akatemian tehtävänä on tuottaa, kehittää ja organisoida kulttuuri- ja liikuntapalveluja.

Tarjoamme laajasti erilaisia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon kaiken ikäisille kaupunkilaisille ja myös matkailijoille. Tuotamme palveluja tiiviissä yhteistyössä muiden vapaa-ajan ja matkailualan toimijoiden sekä oppilaitosten kanssa.

Kalajoki Akatemia tekee Kalajoesta kansainvälisen ja hauskan paikan elää ja harrastaa.

Mitä Kalajoki Akatemia
tarjoaa perheille?

Kalajoki Akatemia järjestää vuosittain lapsille ja nuorille kerhotoimintaa ja leirejä sekä kulttuuri- ja liikuntatapahtumia.

Nuoret voivat viettää vapaa-aikaa esim. nuorisotalo Alexilla tai Rehiksellä.

Kansalaisopiston monipuolinen kurssitarjonta ja nykyaikaisen kirjaston palvelut ovat koko perheen käytettävissä.

Kouluikäisille jaamme Kalajoki Akatemia -passin, jolla saa alennuksia paikallisista liikunta- ja kulttuuripalveluista.

Kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Anita Ohtamaa
anita.ohtamaa@kalajoki.fi
044 469 1874

p. 0443330557
Kalajoentie 4
85100 Kalajoki
asiakaspalvelu@ateljeanne.fi

Sosiaalityö tukee
perheitä arjessa

Me sosiaalipalveluissa Kalajoella huolehdimme kaikista kotiin annettavista palveluista, asumispalveluista, työ- ja toimintapalveluista sekä lasten ja perheiden palveluista.

Lasten ja perheiden palvelua on turvaamassa monipuolinen ja laadukas lasten ja perheiden palvelujen palveluyksikkö, josta avun saa varhaisesta tuen tarpeesta vaativimpaan tukeen saakka.

Työ ja toimintapalvelut tarjoavat eriasteisia työllistämisen muotoja ja aikuissosiaalityön tukea ja ohjausta.

Kotiin annettavat palvelut tukipalveluineen ja asumispalvelut turvaavat tarvittavan oikea-aikaisen avun ikäihmisille ja vammaisille.

Palvelualuejohtaja, sosiaali- ja terveyspalvelut
Kirsti Rahkola
kirsti.rahkola@kalajoki.fi
044 4691266

Pidetään huolta kaikkien
terveydestä

Ympäristöterveydenhuolto tekee ennalta ehkäisevää terveystyötä.

Kalajoki toimii ison alueen palveluntuottajana. Tuotamme terveydenhuoltopalveluja Kalajoen asukkaiden lisäksi Raahen kaupungille sekä Siikajoen, Pyhäjoen ja Merijärven kunnille.

Ympäristöterveydenhuollon johtaja Inkeri Eronen
inkeri.eronen@kalajoki.fi
044 469 1460

Täyden palvelun
terveydenhuolto on meille
ylpeydenaihe

Tiesitkö, että Kalajoella on täyden palvelun terveyskeskus? Tuotamme itse erityissairaanhoitoa ja kaupungista löytyy myös eri alojen erikoislääkäreitä.

Terveyskeskuksessa on oma laboratorio ja röntgen, äkilliset tapaukset voidaan hoitaa ripeästi. Tilat ja välineet ovat ajanmukaiset.

Terveyspalvelut edistää, tukee ja ylläpitää asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä. Palvelumuotoina ovat käynnit terveyden- ja sairaanhoitajien sekä lääkäreiden- ja hammaslääkäreiden vastaanotoilla, kuntoutus ja ympärivuorokautinen osastohoito.
Tarjoamme asukkaillemme parasta mahdollista terveyden- ja sairaanhoitoa.

Terveyspalvelujohtaja Anna-Liisa Hannula-Tukiainen
anna-liisa.hannula-tukiainen@kalajoki.fi
044 469 1555

Meille töihin!

Haemme reippaaseen joukkoomme jatkuvasti uusia osaajia, jotka haluavat kehittää paitsi omaa ammattitaitoaan myös koko työyhteisön toimintaa. Tarjoamme monipuolisia tehtäviä mukavassa työyhteisössä ja hyvät henkilökuntaedut.

Kaupungin ja matkailukeskuksen monipuoliset vapaa-ajanpalvelut ovat työntekijöidemme käytettävissä edulliseen hintaan. Kuntosali- ja kylpyläpalvelut, golfkenttä, keilahalli ja ulkoilureitit merenrannassa odottavat Sinua!

Avustamme myös asunnon hankinnassa.

Kysy lisää!

Hyvinvointipalvelujohtaja Anne Mäki-Leppilampi
puh. 044 469 1546
anne.maki-leppilampi@kalajoki.fi

Henkilöstöjohtaja Mari Saari-Somero
puh. 044 469 1201
mari.saari-somero@kalajoki.fi

Avoimet hakemukset
hyvinvointipalvelut@kalajoki.fi