Karstula on vireä noin 4 300 asukkaan kunta, jossa peruspalvelut on hoidettu hyvin. Toivotamme matkailijat lämpimästi tervetulleiksi ja tarjoamme heille nähtävyyksiä, luonnonrauhaa, tapahtumia ja mukavia majapaikkoja!

KARSTULA

  • perustettu vuonna 1867
  • sijaitsee pohjoisessa Keski-Suomessa, Saarijärven-Viitasaaren seutukunnalla
  • asukkaita noin 4 300
  • kokonaispinta-ala 963,30 neliökilometriä
  • kunnan tuet: uudisasukkaan asumistuki, maksuton päivähoito, maksuton yritysneuvonta
  • kylät: Kiminki, Rantakylä, Vastinki, Vahanka, Oinoskylä, Kangasaho, Autio, Humppi, Aho-Vastinki, Isokylä, Syrjänmäki
  • suurimmat työllistäjät: Karstulan kunta, Honkarakenne Oyj, OnSteel Oy, Karstulan Liikenne Oy, Ahosen Taimisto, Ka-Mu Oy.

Tutustu Taka-Wetkan alueeseen klikkaamalla play-painiketta!

Karstula on kaunista seutua ja tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen asumiseen. Panostamme jatkuvasti alueen kaavoittamiseen. Meiltä löytyy niin vuokra-asuntoja kuin tontteja, joille voit suunnitella unelmiesi kodin. Karstula on kunta keskellä upeaa luontoa. Miltä kuulostaa koti järven rannalla tai metsäisen lenkkipolun varrella, kuitenkin lähellä palveluja?

Suunnitteletko oman asunnon hankkimista Karstulasta? Mahtava valinta! Haluamme tukea sinua uudisasukkaan asumistuella!

Meillä Karstulassa on paljon teollisuutta. Puu- ja metalliteollisuus ovat vahvimmat veturit paikkakunnalla. Lisäksi töitä löytyy erilaisista palvelualojen yrityksistä ja matkailualalta. Pieni ja energinen kunta työllistää tietysti myös sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, opettajia ja kulttuurialan ihmisiä.

Karstula on myös yrittäjien kunta. Meillä on peräti 400 yritystä, joista pidämme hyvää huolta. Yrittäjien edunvalvonnasta huolehtii Yrittäjien paikallisjärjestö, jonka lisäksi alueen kehittämisyhtiö tarjoaa neuvontapalveluita. Yritysten avuksi on rakennettu Osaamis- ja teknologiakeskus Ropotti, joka antaa resursseja yritysten tuotekehittelyyn ja testaukseen.

Hyvinvoiva ihminen on aktiivinen, pitää itsestään huolta ja tuntee vastuuta lähimmäisestään. Me tarjoamme eri ikäisille kuntalaisille toimintaa ja mahdollisuuksia toimia muiden hyväksi. Terveyspalvelut löytyvät läheltä ja kuntalaisten yhteisessä olohuoneessa, Heikin Tuvassa, voi viettää aikaa ja kohdata ystäviä.

Päivähoidossa pieni karstulalainen saa hoivaa ja toimintaa. Tuemme perheitä tarjoamalla vuoden mittaisen jakson joko korotettua kotihoidontukea tai maksutonta päivähoitoa!

Karstulan koulut ovat sopivan kokoisia ja seuraavat tiiviisti aikaansa. Meiltä löytyy mm. kiekkolukio, jossa tulevat jääkiekkotähdet saavat lukio-opetuksen lisäksi laadukasta lajivalmennusta.

Karstulan kunnassa on kokoonsa nähden paljon ja monipuolisesti erilaisia kauppoja ja palveluita, jotka tuovat katukuvaan sykettä ja elämisen meininkiä. Keskustan kaupan- ja palvelualan liikkeet toimivat aktiivisesti oman paikkakuntansa puolesta ja haluavat palvella niin kuntalaisia kuin kesälomalaisiakin parhaalla mahdollisella tavalla.

Vapaa-ajan viettomahdollisuuksia löytyy runsaasti. Voit keilata, uida Lossin rannassa, urheilla urheilukentällä, kohottaa kuntoa punttisalilla, harrastaa ammuntaa, käydä tasokkaassa elokuvateatterissa...jne. Mahdollisuuksia on monia. Talvella onnistuu myös hiihtäminen paikkakunnan lukuisilla hiihtoladuilla, luistelu luistinradalla tai jäähallissa sekä moottorikelkkailu.

Jos mielesi tekee aloittaa arjen keskellä uusia, virkistäviä harrastuksia, tarjoaa esimerkiksi kansalaisopisto siihen erinomaiset mahdollisuudet. Kirjallisuuden syövereihin voit syventyä kirjastopalveluiden kautta.

Karstulan kulttuurielämä on hyvin aktiivista. Tähän ovat osaltaan vaikuttamassa innostuneet ihmiset, omatoimiset kulttuurialan järjestöt ja yhteisöt, kulttuurimyönteiset yritykset ja etenkin kulttuuriin panostava kuntaorganisaatio.

Olipa Karstula sinulle tuttu paikka tai ajauduitpa tänne sattumalta, “summassa vaan, kuin Karstuset Amerikkaan” 1800-luvulla, tulet taatusti pitämään näkemästäsi ja kokemastasi, mikäli maalaiskunnan rento ja letkeä ilmapiiri on sinun makuusi. Täällä kohtaavat vanha ja uusi - nykyinen ja tuleva, miellyttävässä maalaismiljöössä. Tokkopa arvaatkaan, mitä kaikkea piskuinen Karstula pitää sisällään. Sloganinsa mukaisesti Karstula on “kokoaan suurempi - maineensa veroinen” - tervetuloa tutustumaan!

Majoitusvaihtoehtoja on tarjolla monipuolisesti. Majoittua voit korkeatasoisella leirintäalueella, hotellitasoisissa huoneissa tai usean hengen hyvin varustelluissa mökeissä. Lyhyempiä pysähdyksiä varten löytyy keskustan tuntumasta hyvätasoista huonemajoitusta.

Avaa Galleria Himmelin 360-kierros

Karstulassa voit tutustua historiaan ja palata takaisin kultaiseen nuoruuteen vaikka vierailemalla automuseossa ja yhdessä maakunnan parhaimmista pitäjämuseoista. Toimintaa ja aktiviteettia on tarjolla luonnossa mm. Kirkkovuoren näkötornilla ja frisbeegolfradalla. Kokonaisvaltaisesta matkailusta elämyksineen pääset nauttimaan matkailuyrityksissämme.

Tutustu tarkemmin Karstulaan!

Karstulan kunnassa järjestetään runsaasti tapahtumia pitkin vuotta, joiden sisältö on erityisesti ajateltu koko perheen kannalta.

Tutustu tarkemmin tapahtumakalenteriin

Kurkkaa myös Instagram-tilimme!

Kunnan yhteystiedot

Virastotie 4, 43500 Karstula
Avoinna ma-pe klo 8-15

Puh: 044 459 6605 (klo 9-11, 12-15)

kirjaamo@karstula.fi

karstula.fi

Facebook

InstagramEsitteen kuvat: Piia Saarenketo ja #minunkarstula-kuvakilpailu.

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian!

Piilotettu sisältö

Piilotettu sisältö avautuu klikkauksella.
Hyviä käyttökohteita ovat pitkät tuotekuvaukset.