Kempele – yhteisöllistä elämää lähellä kaikkea

Kempele on lähellä kaikkea. Kunnan sijainti 250 000 asukkaan Oulun kaupunkiseudulla varmistaa, että elät monipuolisten palveluiden keskellä. Hyvät liikenneyhteydet maanteitse ja junalla takaavat sujuvan liikkumisen, ja erinomaisilla pyöräteillä on turvallista taittaa pidempikin matka.

Dynaaminen yli 17 000 asukkaan Kempele vetää väkeä läheltä ja kaukaa. Myös yritykset ovat ottaneet Kempeleen kotikunnakseen. Kempele on yksi Suomen nopeimmin kasvavista kunnista. Kasvu on hallittua, jotta kuntalaisille voidaan taata hyvät palvelut.

Kempeleen kunnan suosio näkyy asuin- ja yritysrakentamisessa. Kunta tarjoaa pientalorakentajille monipuolisia, kohtuuhintaisia ja erikokoisia tontteja. Uudet asuinalueet sijaitsevat lähellä palveluja.

Kempeleessä arki toimii. Varhaiskasvatus on laadukasta, ja perusopetus toteutuu turvallisissa ja hyväkuntoisissa lähikouluissa. Kunnallisia palveluita täydentävät kaupalliset palvelut, kuten Pohjois-Suomen suurin kauppakeskus Zeppelin.

Linnakangas – lähellä Oulua

Linnankankaan viihtyisä asuinalue rajoittuu Oulun kaupungin eteläreunaan. Alue on sijainniltaan loistava ja sinne on erinomaiset liikenneyhteydet. Kempeleen keskusta on vajaan neljän kilometrin päässä.

Linnakangas on viime vuosina kasvanut yli 2 000 asukkaan yhteisöksi. Alueen sydän on vuonna 2008 valmistunut Linnakangastalo, jossa sijaitsevat päiväkoti, esiopetustilat ja perusopetuksen luokat 1–9. Linnakankaalla toimii myös yksityisiä päiväkoteja.

Vilkkaasta rakentamisesta huolimatta alue on säilynyt luonnonläheisenä ja avarana. Lähitulevaisuudessa asukkaat pääsevät nauttimaan Linnakalliolle rakennettavan virkistys- ja matkailualueen palveluista.

Tutustu tonttipörssiin

Katso video!

Kempeleen Linnakallion alue – louhosalueen uusi elämä

Linnakankaan kupeessa sijaitsevasta louhosalueesta kehitetään ainutlaatuinen matkailun ja virkistyksen keskus vuoteen 2025 mennessä. Alueen vetonaulana on kirkasvetinen kallioseinämäjärvi.

Kallioseinämäjärven pohjana on vanha avolouhos. Pohjavesi täyttää louhoksen kalliojärveksi parissa vuodessa, kun maa-aineksen louhiminen ja veden pumppaaminen lopetetaan.

Alueelle on ideoitu monenlaista toimintaa, kuten huvipuisto, golfkenttä, tapahtuma-alue, tanssipaikka, kiipeilyseinä kesäksi ja jääkiipeilyseinä talveksi, seikkailupuisto, sukelluskeskus, rantabulevardi, caravan-alue ja mökkikylä.

Tutustu tonttipörssiin

Kehittyvä kuntakeskus

Kempeleen keskusta tulee laajenemaan nykyisen kuntakeskuksen kupeeseen. Elävä Kempeleen keskusta on kunnan sydän, jossa kaupunkimainen miljöö houkuttelee illanviettäjiä, asukkaita ja ohikulkijoita raitille. Huoletonta asumista kaipaaville kerrostalohuoneisto keskustan sydämessä on ihanteellinen ympäristö asua ja elää.

Alueelle laaditaan asemakaava uudelle noin tuhannen asukkaan kerrostalovaltaiselle asuntoalueelle. Kävelykadusta tulee asioinnin ja vapaa-ajan kohtaamispaikka torikahviloineen ja kivijalkaliikkeineen.

Vuonna 2016 toteutetun idea- ja tontinluovutuskilpailun pohjalta Kempeleen keskusta muuttaa muotoaan aukio- ja puistosarjan ympärille rakentuvaksi viihtyisäksi kokonaisuudeksi.

  • Aukio liittää Kempeleen nykyisen liikekeskustan ja torin uuteen keskustaan muodostaen vaivattoman kulkuyhteyden keskustasta eteläiselle ulkoilu- ja lähiliikunta-alueelle.
  • Liikkuminen on suunniteltu jalankulkijoille ja pyöräilijöille.
  • Keskustasta tulee omaleimainen elävä alue, joka liittyy luontevasti ympäröiviin alueisiin.

Kirkonpelto – uusi asuinalue kulttuurimaisemaan

Kirkonpelto on odotettu pientalorakentamiseen painottuva uudiskohde Kempeleen länsipuolella. Alueella on valmis palveluverkosto, sillä siellä on jo koulu, päiväkoti ja terveyskeskus. Muut asukkaiden tarvitsemat lähipalvelut ovat helposti saavutettavissa, sillä keskusta on vain kivenheiton päässä, ja sinne pääsee kätevästi niin pyöräillen kuin linja-autollakin.

Kotisi Kirkonpellon alueella on osa kaunista, kulttuurihistoriallisesti arvokasta kirkon ympäristöä.

Tutustu tonttipörssiin

Metsärinne – lähellä luontoa

Metsärinteellä asutaan väljästi luonnon keskellä kuitenkin lähellä Zeppelinin palveluita. Asuinalue sijaitsee Kempeleen keskustasta noin neljä kilometriä etelään.

Metsärinteen turvallisessa ympäristössä pääset lenkkipolulle tai hiihtämään suoraan kotipihalta. Lähialueen metsät tarjoavat antimiaan sienestäjille ja marjastajille.

Alueen oppilaiden alakouluina toimivat Ylikylän yhtenäiskoulu sekä noin 100 oppilaan Ketolanperän kyläkoulu, jonne on matkaa alle neljä kilometriä. Ylikylän yhtenäiskoulussa opiskellaan vuosiluokat 5–9, ja sinne matkaa on noin 2,5 kilometriä. Alueella on turvallinen ja kattava pyöräilyverkosto. Ylikylän yhtenäiskoulun läheisyydessä sijaitsevat myös päiväkodit.

Tutustu tonttipörssiin

Katso video!

Virkisty ja viihdy

Kempeleessä on panostettu kaikenikäisten asukkaiden harrastuksiin. Erityisesti palloilulajeilla on Kempeleessä pitkät perinteet. Pesäpallojoukkue Kempeleen Kiri on niittänyt runsaasti mainetta samoin kuin jalkapalloseura Ajax-Sarkkiranta.

Köykkyrin virkistysalue sijaitsee Honkasen alueella lähellä Zeppeliiniä hyvien liikenneyhteyksien varrella. Virkistysalueella voi koko perhe liikkua monipuolisesti ympäri vuoden. Siellä on mahdollista muun muassa retkeillä, ulkoilla, lenkkeillä, jalkapalloilla, heitellä frisbeetä ja pelata beachvolleytä. Talvella alueella on valaistuja latuja.

Kempele tukee asukkaittensa arkea kaikin tavoin ja kehittyy jatkuvasti asukkaiden tarpeiden mukaan. Se on hyvä lähtökohta tyytyväisille asukkaille ja menestyville yrityksille.

Tule sinäkin kempeleläiseksi ja ole osa elinvoimaista yhteisöä!

Kempele Akatemia – vapaa-ajan tekemistä kaikenikäisille

Kempele Akatemia tarjoaa kuntalaiselle ja vierailijalle monipuolisen kattauksen vapaa-ajan palveluja, muun muassa kulttuuria, liikuntaa ja nuorisopalveluja. Kempele-opiston kattavat kurssit antavat jokaiselle jotakin. Vakiintuneita kempeleläisten suosikkipaikkoja ovat kirjasto ja virkistysuimala Zimmari.

Perinteitä kunnioittaen, uutta luoden

Akatemia järjestää kuntalaisille tapahtumia ja monipuolista toimintaa pitkin vuotta. Loppukesästä kempeleläiset tuo yhteen Hyvä kasvaa Kempeleessä -tapahtuma, jossa paikalliset yritykset ja järjestöt yhdessä kunnan kanssa esittelevät palan parasta Kempelettä.

Lue lisää Kempele Akatemian toiminnasta verkkosivuiltamme: www.kempele.fi/kempeleakatemia

Kempeleen kunta
PL 12, 90441 Kempele

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian!

Piilotettu sisältö

Piilotettu sisältö avautuu klikkauksella.
Hyviä käyttökohteita ovat pitkät tuotekuvaukset.