Kiinteistöliitto – Kotisi asialla

Muutama sana Kiinteistöliitto Varsinais-Suomesta

Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi on Suomen Kiinteistöliiton aluejärjestö, joka toimii asumisen ja kiinteistönpidon edunvalvojana, vaikuttajana ja asiantuntijana Varsinais-Suomessa. Jäsenillämme on käytössään alan tuorein tieto ja kiinteistöalaan erikoistuneiden asiantuntijoiden palvelut.

Tarjoamme neuvontaa lakipykälien viidakossa, tekniikkaan ja korjauksiin liittyvissä kysymyksissä, sekä talous- ja veroasioissa. Annamme jäsenille lausuntoja ongelmatilanteissa, järjestämme koulutusta ja välitämme jäsenille alan tuoreimman tiedon. Valvomme myös kiinteistönomistajien etuja yhtä hyvin valtakunnallisessa kuin paikallisessa päätöksenteossa. Pyrimme vaikuttamaan päättäjiin ja valvomme taloyhtiöiden etua.

Kiinteistöliiton jäsenyys tuo turvaa taloyhtiön hallitukselle. Alan paras asiantuntemus on käytettävissä ja apu hankaliinkin asioihin löytyy yleensä yhdellä puhelinsoitolla. Osaamisemme perustuu vahvaan ja pitkään alan kokemukseen. Tehtävämme on loppujen lopuksi tuottaa mielenrauhaa yhtiöiden hallitusten jäsenille, isännöitsijöille ja asunto-osakeyhtiöiden osakkeenomistajille.

Taloyhtiöiden jäsenpalvelut

Neuvonta

Kiinteistöliitto tarjoaa jäsenkiinteistöjen edustajille monipuolisia palveluita. Kiinteistöliitolla on vahva kiinteistöjuridiikan, talous- ja veroasioiden, tekniikan, energian ja korjausrakentamisen asiantuntemus. Kiinteistöliiton tasokas neuvonta on objektiivista ja tasapuolista.

Koulutus

Järjestämme alueellamme vuosittain noin 20 taloyhtiöiden hallitustaitoja kartuttavaa jäsenmaksuun sisältyvää koulutustilaisuutta.

Taloyhtiöiden hallitusten koulutustilaisuudet madaltavat kynnystä lähteä mukaan hallituksiin.

Tutkimus- ja kehityspalvelut (T&K)

Kiinteistöliiton tutkimusosasto palvelee jäsenkiinteistöjä ja tiedotusvälineitä antamalla tietoa mm. asuinkiinteistöjen hoitokuluista, energian- ja vedenkulutuksesta, isännöinti- ja kiinteistönhoitopalveluiden ostamisesta.

Kiinteistöliiton tutkimus- ja kehityspalveluiden tavoitteena on laatia toimintamalleja ja työkaluja kiinteistöjen ylläpitoon ja käyttöön, aikaansaada konkreettisia säästöjä kiinteistönomistajille sekä edistää hyviä asumisoloja nyt ja tulevaisuudessa.

Omat kotisivut taloyhtiölle

Kiinteistöliitto tarjoaa jäsentalolle yhtiökohtaiset nettisivut maksuttomana jäsenpalveluna.

www.taloyhtiosivut.fi

Jäsensivut

Taloyhtiöiden hallitusten ja isännöitsijöiden käytettäväksi avautuvat uudet jäsensivut ovat aiempaa laajemmat sisällöltään sekä modernimmat toiminnoiltaan. Uusilta jäsensivuilta löydät mm. tietoa, jäsentiedotteita, oppaita, lomakkeita ja koulutusten aineistoja. Myös omien jäsentietojen päivittäminen helpottuu uusien jäsensivujen myötä.

Mobiilijäsenkortti

Mobiilijäsenkortti-sovelluksella voit soittaa sekä neuvontapalveluihimme, sekä ilmoittautua koulutuksiin ja tapahtumiin, päivittää omia tietojasi jäsenrekisteriin ja hyödyntää jäsenetuja.

Viestintä

Lähetämme postitse hyödyllisiä alueellisia jäsentiedotteita 6 kertaa vuodessa. Tilaisuuksista ja ajankohtaisista asioista viestitään säännöllisesti myös sähköisillä uutiskirjeillä noin 2-4 kertaa kuukaudessa.

Suomen Kiinteistölehti on Kiinteistöliiton oma ammattijulkaisu. Jäsenmaksuun sisältyy yksi vuosikerta. Hallituksen jäsenillä on mahdollisuus lukea digilehteä maksutta jäsensivujen kautta. Suomen Kiinteistölehti ilmestyy 10 kertaa vuodessa. Alueellinen jäsenlehtemme Lounais-Suomen Kiinteistöviesti ilmestyy neljästi vuodessa. Yksi vuosikerta sisältyy jäsenmaksuun ja lehti on luettavissa myös jäsensivuilta.

Ohjeet ja oppaat tarjoavat asiantuntijoiden tuottamaa tietoa kiinteistönpitoon liittyvistä asioista. Seuraamalla Kiinteistöliittoa Issuu.com -verkkopalvelussa löydät useita taloyhtiösi kannalta hyödyllisiä julkaisuja. Vielä laajemman valikoiman ohjeita, oppaita ja lomakkeita löydät jäsensivuiltamme.

Klikkaa ja lue lisää!

Toiminnanjohtaja Juuso Kallio
Puh (02) 277 5150
- edunvalvonta, paikallisneuvonta, viestintä, jäsenasiat, media- ja sidosryhmäyhteydet

Talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen Puh (02) 277 5152 - talous- ja veroneuvonta, jäsenasiat

Lakimies Sanna-Mari Mannila Puh (02) 277 5151 - lakineuvonta ja jäsenasiat

Neuvontainsinööri Matts Almgrén Puh (02) 277 5153 - korjaus-, tekninen- ja energianeuvonta, jäsenasiat

Paikalliset neuvontapalvelut

Jäsenille tarjoamamme neuvontapalvelut tuotetaan sekä yhdistyksemme toimistolla Turussa että Suomen Kiinteistöliiton toimistolla. Meihin voi olla yhteydessä niin arkisessakin kuin hankalaltakin tuntuvassa taloyhtiötä koskevassa asiassa. Olemme jäseniämme varten.

Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen toimisto
avoinna arkisin klo 9.00 – 15.00

Puolalankatu 1 D, 4 krs
20100 Turku
Puh: (02) 277 5150

www.kiinteistoliitto.fi/varsinais-suomi
varsinais-suomi@kiinteistoliitto.fi
etunimi.sukunimi@kiinteistoliitto.fi

Kiinteistöliiton puhelinneuvonta on helpoin ja nopein tapa selvittää asioita

Suomen Kiinteistöliiton neuvontapalvelut Kiinteistöliiton lakineuvonta palvelee jäsenkiinteistöjen isännöitsijöitä, hallituksen jäseniä, tilintarkastajia sekä toimialajärjestöjen edustajia ma-to klo 9-15 ja pe klo 10-15 puhelimitse numerossa (09) 1667 6300. Kiinteistöliiton lakimiehet ovat erikoistuneet nimenomaan kiinteistöjuridiikkaan.

Lakineuvonnan ajanvaraus

Talous- ja veroneuvonta Kiinteistöalan kirjanpitokysymyksiin ja verotukseen perehtynyt ja erikoistunut asiantuntija opastaa jäsenkiinteistöjen isännöitsijöitä, hallituksen jäseniä sekä tilintarkastajia ma-to klo 13-16 numerossa (09) 1667 6369.

Energianeuvonta palvelee ajanvarauksella.
Kiireellisissä neuvonta-asioissa voit myös soittaa vaihteen numeroon (09) 1667 6761. Neuvontapalvelu tarjoaa tietoa taloyhtiöiden toimijoille liittyen energiankäyttöön ja -säästöön sekä energiatehokuutta parantaviin korjauksiin

Energianeuvonnan ajanvaraus

Korjausrakentamisen neuvonta palvelee 1.10. alkaen uudistuneella aikataululla. Kiinteistön tekniikkaan, kunnossapitoon ja energia-asioihin liittyvissä kysymyksissä tavoitat meidät maanantaista torstaihin klo 10-12 numerosta (09) 1667 6311. Korjausrakentamisen neuvontapalvelun asiantuntijoina toimivat Kiinteistöliittoyhteisön tekniset asiantuntijat.

Työsuhdeneuvontaa liittyen taloyhtiöiden palkkaamien talonmiesten ja siivoojien työsuhdeasioihin saa ensisijaisesti Kiinteistöliiton paikallisen yhdistyksen toimistolta tai alueellisesta palvelukeskuksesta. Tarvittaessa taloyhtiön edustajalla on mahdollisuus kysyä apua myös kiinteistöalan työnantajajärjestöstä, Kiinteistötyönantajat ry, puh. 020 7959 480.

Yhteinen ja kaikille avoin neuvontapalvelu Kiinteistöliiton maksullinen neuvontapalvelu toimii numerossa 0600 0 1122, palveluaika on ma-to klo 12-16. Neuvontaa saavat osakkaat, vuokranantajat sekä isännöitsijät. Neuvontapalvelun hinta on 1,98 euroa minuutissa + paikallisverkkomaksu.

Maksupalvelulain muutoksesta johtuen puhelinoperaattori katkaisee neuvontapuhelun 13.1.2018 alkaen puhelukohtaisen 50 enimmäiseuromäärän täyttyessä 25 minuutin 15 sekunnin kohdalla.

Upouudet, modernit jäsensivut

Kiinteistöliiton uudistetut jäsensivut palvelevat entistä sujuvammin jäsentaloyhtiöiden hallituksia ja isännöitsijöitä. Sivut ovat nyt aiempaa helppokäyttöisemmät ja sisällöltään laajemmat. Uusilta jäsensivuilta löydät tietoa taloyhtiölle tärkeistä asioista, jäsenyhdistysten jäsentiedotteita, oppaita, lomakkeita ja koulutusten aineistoja. Myös omien jäsentietojen päivittäminen sujuu uusilla jäsensivuilla kätevästi.

Katso kirjautumisohjeet Varsinais-Suomen Kiinteistöliiton kotisivuilta www.kiinteistoliitto.fi/jasensivut.

Kiinteistöliiton jäsenyys avaa oven moniin jäsenetuihin

Kirjat ja lomakkeet
Kiinteistöalan Kustannus Oy tarjoaa pysyväisalennuksena Kiinteistöliiton jäsenille 20 % alennuksen kaikista normaalihintaisista kirjoista ja lomakkeista.

Tutustu ja tilaa

Taloyhtiön kunnossapitotarveselvityksen laatiminen
Suomen Talokeskus Oy tarjoaa jäsenedun, jossa asiantuntija opastaa hallitusta laatimaan taloyhtiölle lakisääteisen kunnossapitotarveselvityksen. Jäsenyhtiöille hinta on 280 e, ei-jäsenille 600 e (sis alv).

Talokeskus kunnossapitotarveselvitys

Suomen Kiinteistölehti
Kiinteistöliiton jäsenyyteen kuuluu Kiinteistölehden vuosikerta (10 numeroa). Jäsentalon hallitus ja isännöitsijä saavat lisäksi lisävuosikerran hintaan 25 euroa (norm. 92 euroa) ja joka kolmas lisävuosikerta on edelleen ilmainen.

Tilaa Kiinteistölehti tästä!

Ajankohtaista ammattikoulutusta
Kiinteistöalan Koulutuskeskus Oy tarjoaa Kiinteistöliiton jäsenille 10 % alennuksen hallitus- ja luottamushenkilöstön koulutuksesta.

Tutustu koulutuksiin tästä!

Turku Energia Sähkönmyynti
Kiinteistöliiton jäsenet saavat vuonna 2018 jäsenetuna Louna Vakio -sähkösopimuksista perusmaksut veloituksetta koko sopimuskauden ajalta.

Tutustu Louna Vakio -sopimukseen tästä!

tai soita 0800 02500.

Talokaistasopimus Loimaan alueella
Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi on sopinut pilottisopimuksen Loimaan talousalueella oleville jäsenyhtiöille. Sopimus on voimassa 31.12.2018 asti. Jäsenyhtiöt saavat taloyhtiöiden valokuitukytkennät 50% alennuksella ja asukkaiden laajakaistan + kaapeli-TV:n jäsenetuhintaan.

Jäsenmaksuista ja jäsenetujen käyttöönotosta lisätietoa Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen kotisivuilta.

Ota Kiinteistölehti omaksesi

Kiinteistölehti www.kiinteistolehti.fi on kymmenen kertaa vuodessa ilmestyvä taloyhtiöiden oma lehti, jonka Kiinteistöliiton jäsentaloyhtiöt saavat jäsenetuna. Kiinteistölehti välittää alan tuoreimmat uutiset, ilmiöt ja asiantuntija-artikkelit. Yhden paperilehtivuosikerran lisäksi jäsenetuun kuuluu

  • digilehti koko taloyhtiön käyttöön.
  • paperilehden lisätilaus kolmelle hintaan 50 euroa/vuosi. Tilauslomake Kiinteistölehden verkkosivuilla.

Kiinteistölehti julkaisee myös kahden viikon välein ilmestyvää sähköistä uutiskirjettä www.kiinteistolehti.fi/tilaa-uutiskirje/, joka on vapaasti kaikkien tilattavissa.

Mobiilijäsenkortti kulkee mukanasi kaikkialle

Jäsenkortti on älypuhelimissa toimiva sovellus, joka jäsentaloyhtiöiden hallitusten jäsenten ja isännöitsijöiden kannattaa ladata puhelimiinsa. Jäsenkortin avulla on vaivatonta soittaa Kiinteistöliiton puhelinneuvontaan ja ilmoittautua jäsenille tarkoitettuihin tapahtumiin.

Lisätietoa ja ohjeet

Tule jäseneksi!

Kiinteistöliiton jäseneksi voivat liittyä kiinteistönomistajat eli taloyhtiöt, kiinteistöosakeyhtiöt, vuokratalot ja muut kiinteistöt.

98 % jäsenistämme on valmis suosittelemaan Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen jäsenyyttä (jäsentyytyväisyyskysely 2018)

Jäsenmaksut

Jäsenmaksumme perustuu kiinteistön kuutiotilavuuteen oheisen taulukon perusteella. Jäsenmaksuun sisältyvät jäsenpalvelut palvelevat jäsenkiinteistöjen edustajia, kuten isännöitsijöitä, hallituksen jäseniä ja tilin- tai toiminnantarkastajia.

Kiinteistöliiton tutkimus

Kiinteistöliiton tutkimus- ja kehityspalveluissa kerätään ja analysoidaan kiinteistöjen ylläpitoon sekä käyttöön liittyviä tietoja. Tietojen pohjalta laaditaan toimintamalleja ja työkaluja hyvään kiinteistönpitoon. Tutkimus- ja kehityspalveluiden työn tuloksena taloyhtiöissä pystytään tekemään aiempaa tarkempia ja parempia päätöksiä, jolloin myös asumisolot kehittyvät suotuisasti. Samalla syntyy kustannus- ja energiatehokkaita tapoja huolehtia kiinteistövarallisuudesta.

Kiinteistöliiton tutkimus

Kiinteistöliiton julkaisemat säännölliset tutkimukset

Asumismenot-selvitys Asumismenot on Pellervon taloustutkimuksen toteuttama taloyhtiöiden ja omakotitaloasukkaiden hoitokulujen ja pääomakulujen vertailuun sekä vuokratuottovertailuun keskittynyt tutkimus, jota on toteutettu vuosittain vuodesta 2011 lähtien. Tilaajana on Kiinteistöliiton lisäksi ollut Suomen Omakotiliitto ry. Hankkeen yhteydessä on toteutettu aina myös osakehuoneistojen vuokratuottovertailu. Molemmat aineistot lasketaan runsaasta 20 kaupungista.

Indeksitalo-vertailu Indeksitalo mittaa noin 50 kaupungin kuntakohtaisesti päätettäviä kiinteistönpitokustannuksia. Nämä kustannukset kattavat keskimäärin hieman runsaat puolet taloyhtiöiden hoitokuluista. Vertailun avulla kuntien välisiä veroja ja maksuja voidaan entistä tarkemmin arvioida. Vertailua on toteutettu 2000-luvun alkuvuosilta lähtien.

Isännöintipalkkiot

Kiinteistöliitto selvittää tyypillisesti kolmen vuoden välein taloyhtiöiden isännöintipalkkioiden käytäntöjä ja suuruutta. Huomiota kiinnitetään palkkioiden määräytymisperusteisiin, kuukausiveloituksiin ja erillisveloituksiin.

Korjausrakentamisbarometri Barometri tiedustelee taloyhtiöiden vastuuhenkilöiltä kiinteistönpidon käytänteistä sekä korjaushankkeiden kehityssuunnista. Johtopäätöksenä saadaan arvioita taloyhtiöiden korjausrakentamisen suhdanteista ja monista ajankohtaisista kiinteistönpidon kehityssuuntauksista.

Lisämaksulliset palvelut

Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen kirjalliset lausunnot ja toimeksiannot Jäsentaloyhtiöt voivat epäselvissä ja kiistanalaisissa asioissa pyytää kirjallista lausuntoa. Kiinteistöliiton kirjallisen lausunnon perusteella varsin usein saadaan asia ratkaistua taloyhtiössä ilman kallista, raskasta ja riskialtista oikeusprosessia.

Kirjallinen lausunto tai muistio on maksullinen palvelu, joka on käytetyn työmäärän mukaisesti hinnoiteltava jäsenhintainen palvelu. Mahdollisessa oikeudenkäynnissä Kiinteistöliiton kirjallinen lausunto on myös hyvä selkänoja ja tuki taloyhtiölle.

Lausunto perustuu aina jäsentaloyhtiön toimittamiin tietoihin. Jäsentaloyhtiö vastaa riittävien ja oikeellisten tietojen toimittamisesta. Varsinaisia toimeksiantoja ei tarjota palvelumuotona, mutta yhtiöjärjestyksen muutoksia ja pienimuotoisia asiakirjojen laatimisia on mahdollista tilata erillistä korvausta vastaan.

Puolueettomat lakimiesten lausunnot, yhtiöjärjestysten muutokset, kiinteistökäynnit, energiaselvitykset ja tekniset muistiot ovat tarjolla edulliseen jäsenhintaan. Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen toimeksiannot yhdistyksen kautta varsinais-suomi@kiinteistoliitto.fi

Lue lisää

Suomen Kiinteistöliiton kirjalliset lausunnot ja toimeksiannot Lausunto- ja toimeksiantopyynnöt tulee toimittaa ensisijaisesti sähköisesti osoitteeseen toimeksiannot@kiinteistoliitto.fi tai vaihtoehtoisesti postitse osoitteeseen Kiinteistöliitto, Toimeksiannot, Annankatu 24, 3. kerros, 00100 Helsinki. Lausunto- ja toimeksiantoprosessi alkaa, kun yhtiö on vastaanottanut Kiinteistöliitolta tilausvahvistuksen.

Kunniamerkit Liitto myöntää kiinteistöalan kunniamerkkejä ansioituneille työntekijöille tai luottamusmiehille.

Kunniamerkkihakemukset

Kiinteistöliiton koulutus

Järjestämme koulutusta taloyhtiöiden luottamushenkilöille ja alan ammattilaisille. Tarjolla on alan viimeisimpään tietoon perustuvaa koulutusta esimerkiksi putkiremonteista, sopimushallinnasta, osto-osaamisesta, asunto-osakeyhtiölaista ja korjausrakentamisesta.

Lisäksi Kiinteistöliitto on mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia, kuten Helsingin keväistä Taloyhtiötapahtumaa ja syksyisiä Kiinteistömessuja.

Ota yhteyttä

Toimisto
Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ry
Puolalankatu 1 D, 4.krs, 20100 Turku
Toimisto on avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.
puh. (02) 277 5150
varsinais-suomi@kiinteistoliitto.fi

Osallistu Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen kiinteistöiltoihin Suositut kurssi- ja kiinteistöillat sisältyvät taloyhtiön jäsenmaksuun.

Katso ajantasainen koulutus tapahtumakalenterista.

Tapahtumakalenteri

Verkkokurssit

HTHJ® - Hyväksytty taloyhtiön hallituksen jäsen on verkkokurssikokonaisuus, jossa käydään läpi taloyhtiön hallinnon perusasiat. Kurssit sopivat niin hallitustyötä aloitteleville kuin kokeneemmillekin hallituksen jäsenille.

Lue lisää!

Toiminnantarkastuksen perusteet –verkkokurssi on suunnattu taloyhtiöiden toiminnantarkastajille. Kurssilta saa kattavat ja pätevät tiedot toiminnantarkastuksen tekemiseen.

Lue lisää!

Hallituksen puheenjohtajana taloyhtiössä.

Lue lisää!

Verkkokussit ovat maksutta jäsentaloyhtiöiden edustajien käytössä.

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian!

Piilotettu sisältö

Piilotettu sisältö avautuu klikkauksella.
Hyviä käyttökohteita ovat pitkät tuotekuvaukset.