Kasvatuksen ja nuorisotyön asiantuntijat KNT ry

Tärkeää työtä itseäsi unohtamatta

KNT.FI

Kasvatuksen ja nuorisotyön asiantuntijat KNT ry

Kasvatuksen ja nuorisotyön asiantuntijat KNT on kristillisessä kasvatus-, opetus- tai sosiaalityössä toimivien sekä varhaiskasvatuksen- ja nuorisotyönohjaajiksi opiskelevien ammattiliitto. Jäsenemme toimivat kirkon kasvatuksen viroissa ja tehtävissä kaikilla seurakuntien ja keskushallinnon tasoilla, kristillisissä järjestöissä ja muissa julkishallinnon sekä yksityisten palveluntuottajien tehtävissä.

Kasvatuksen ja nuorisotyönasiantuntijat on korkeasti koulutettujen työmarkkinakeskusjärjestön Akavan jäsenliitto.

Hallinto

Liiton ylintä päätäntävaltaa käyttää neljän vuoden välein vaaleilla valittava valtuusto. Valtuusto valitsee liiton puheenjohtajan ja hallituksen.

KNT osaa ja tuntee

KNT tuntee arjen ja työsuhteisiin liittyvät asiat. KNT tuntee ja tietää, mitä on leirityön intensiivisyys ja viikkotyön pirstaleisuus. KNT tuntee parhaiten kirkon kasvatustyön arjen.

Edunvalvonta

Liitto vaikuttaa kristillisen kasvatuksen virkojen ja aseman vahvistamiseksi kirkossa. Jäseniä on yli 1 100. Kasvatuksen ja nuorisotyön asiantuntijat ajaa jäsentensä palkkaan, ammattiin ja palvelussuhteeseen liittyviä etuja. KNT antaa jäsenilleen palvelussuhdeneuvontaa ja tarjoaa lakimiespalvelua.

KNT neuvottelee ja vaikuttaa jäsentensä palvelussuhdeasioihin, aseman ja oikeuksien kehitykseen kirkossa ja yhteiskunnassa. Työ- ja virkaehtosopimukseen (KirVESTES) liittyvä neuvottelutoiminta tapahtuu Julkisalan

koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn kautta. JUKO on yksi kirkon sektorin pääsopijajärjestö. Sinun tukenasi omalla työpaikallasi ovat JUKOn luottamusmiehet.

Liiton toimisto palvelee sinua henkilökohtaisesti kaikissa palvelussuhteen kysymyksissä. Saat henkilökohtaista opastusta ja neuvontaa työ- ja virkasuhdekysymyksissä ja paikalliseen edunvalvontaan. Meillä on paras asiantuntemus kirkon nuorisotyönohjaajan arjesta ja työolosuhteista.

Jäsenedut

Jäsenmaksulla jäsen saa neuvontaa virka- tai työehtosopimukseen ja palvelussuhteeseen liittyvissä kysymyksissä. Liiton jäsenmaksu sisältää myös työttömyyskassan jäsenmaksun. Liiton jäsenet ovat vakuutettuja työttömyyden ja lomautuksen varalta Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkossa.

Lisäksi tarjoamme jäsenillemme seuraavat edut:

  • jäsenlehti Dino, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa
  • sähköinen uutiskirje, joka ilmestyy 10 kertaa vuodessa
  • vapaa-ajan matka- ja matkatavaravakuutus
  • liiton jäsenenä olet oikeutettu käyttämään akavalaisten liittojen yhteisen Member+-palvelun jäsenetuja

Jäsenmaksu

KNT:n jäsenmaksu on 1,5 % verotuksen alaisesta palkkatulosta. Lomarahasta ei peritä jäsenmaksua.

Näin liityt mukaan

Jäseneksi liittyminen on helppoa. Löydät jäsenhakemuksen alla olevasta painikkeesta. Jäsenhakemus on samalla valtakirja, jolla valtuutetaan työnantaja perimään jäsenmaksu ja liitytään työttömyyskassan jäseneksi. Opiskelijajäseneksi haetaan erillisellä opiskelijan jäsenhakemuksella.

Liity jäseneksi tästä!

Opiskelija – sinulle KNT:n jäsenyys on maksuton

Kristillisen kasvatuksen alan opiskelijat voivat liittyä KNT:n jäseneksi. Opiskelijajäsenyys on ilmainen valmistumiseen saakka.

Opiskelijajäsentä koskevat kaikki samat jäsenoikeudet lukuun ottamatta työttömyysturvaa, johon opiskelijalla ei ole automaattisesti oikeutta. Opiskelija saa jäsenetuna luottamusmiespalvelut ja muut edunvalvontapalvelut, uutiskirjeen, vapaa-ajan matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen sekä muut KNT:n ja Akavan tarjoamat jäsenedut. Saat eduista eniten irti rekisteröitymällä Member+-jäsenetupalvelun käyttäjäksi.

Opiskelijatoiminnan monipuolisuutta voit seurata muun muassa jäsenlehti Dinosta, erilaisista sähköposteista ja jäsenkirjeistä sekä sosiaalisen median palveluista!

Facebook

Twitter

Instagram

Opiskelijahallitus

Sen muodostavat yhdyshenkilöksi valitut opiskelijat eri nuorisotyönohjaajia ja varhaiskasvatuksen ohjaajia kouluttavista oppilaitoksista.

Opiskelijayhdyshenkilö

vastaa oman opiskelijaryhmänsä tiedotuksesta KNT:n asioissa. Yhdyshenkilö on linkki oman opiskelijaryhmänsä, opiskelijahallituksen ja koko KNT:n välillä.

Oppilaitoskummi

on liiton hallituksen jäsen, joka on valittu toimimaan yhdyshenkilönä liiton ja oppilaitoksen välillä. Kummi on työelämä- ja ammattijärjestöasiantuntija.

Työttömyysturva

KNT:n jäsenenä työttömyysturvasi on kunnossa. Liiton jäsenyyteen kuuluu Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkon jäsenyys.

Opiskelijajäsen, joka työskentelee opiskeluaikana voi liittyä työttömyyskassan jäseneksi ja kartuttaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan edellytyksenä olevaa työssäoloehtoa.

Työttömyyskassan vuosimaksu on 92,30 euroa (v. 2017) ja vuoden vaihteen jälkeen 81 euroa (v. 2018).

knt@knt.fi

www.knt.fi


Löydät meidät myös somesta

Twitter

Facebook

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian!

Piilotettu sisältö

Piilotettu sisältö avautuu klikkauksella.
Hyviä käyttökohteita ovat pitkät tuotekuvaukset.