Tiesitkö, että Kotkassa on ihan kaikkea?

Parasta on tietysti meri ja sen läsnäolo kaikessa. Meren äärellä voit nauttia raikkaasta ulkoilmasta, virkistäytyä hellepäivänä tai vain fiilistellä tunnelmia.

Kotka on veden kaupunki - kosket kuohuvat ja joet virtaavat. Vain tunnin matkan päässä Helsingistä. Olipa intohimosi kalastus tai melonta - Kotka on varma valinta.

Kotkalla on värikäs historia. Moni tuntee Kotkan vanhana teollisuuskaupunkina, mutta tiesitkö, että Kotka on myös vanha linnoituskaupunki? Venäjä ja Ruotsi taistelivat nykyisen Kotkan ja Loviisan alueella toistuvasti 1700-luvulla, minkä vuoksi alueelle muodostui Ruotsinsalmen linnoituskaupunki.

1800-luvulla englantilais-ranskalaiset joukot kuitenkin tuhosivat kaupungin lähes säpäleiksi Krimin sodan mainingeissa. - Aivan niin. Krimin sota. Suuren maailman melskeet ovat näkyneet täällä asti.

Kaupungin edustalla on käyty merkittäviä meritaisteluja, joista muistuttavat nyt meren pohjassa makaavat hylyt. Joista muuten voit lukea lisää edempänä.

Ja onpa Kotkan seutuun vaikuttanut vahvasti Venäjän hallitsijasukukin. Keisari Aleksanteri III:lla oli oma kalastusmaja, jossa hän itse hakkasi puunsa ja kantoi vetensä. Alue oli tärkeä myös Katariina II:lle, joka hallitsi 1700-luvulla omalla tyylillään, muiden mielipiteistä välittämättä.

Merimieskulttuuri on antanut Kotkalle oman leimansa jazzin ja hauskanpidon tyyssijana. Erityinen ylpeydenaihe on maankuulu merimiesravintola Kairo, jonka tarina alkaa jo 1870-luvulta. Lue muutama sivu eteenpäin, niin kuulet siitä lisää. Ja jazz. Voi olla, että saamme kiittää Kotkaan rantautuneita merimiehiä siitä, että tämä suuren maailman musiikkityyli soi myös Suomenmaalla.

Jos et halua viettää aikaasi tanssien, revyissä tai jazz-illoissa, on vaihtoehtona aina ihana luonto. Kotkan puistot ovat ainutlaatuisia ja palkittuja paikkoja, joiden vertaisia löytyy harvasta paikasta. Natura- ja muut luonnonsuojelualueet takaavat koskemattomat metsät, monimuotoiset kasvistot ja luonnonrauhan.

Kaikkien edellä mainittujen asioiden ansiosta Kotka on ansainnut kansallisen kaupunkipuiston tittelin. Selaile eteenpäin ja sinulle selviää, mitä sillä tarkoitetaan.

Antoisia hetkiä tarinoiden seurassa. Nauti seikkailusta.