Parvekelasitukset / Terassilasitukset / Liukulasitukset / Alumiinikaiteet / Kaihtimet / Huolto

Lasimies Oy valmistaa, myy ja markkinoi korkealaatuisia NIKA®-lasitusratkaisuja julkisten rakennusten, yritysten sekä kerros- ja omakotitalojen julkisivuihin, terasseille ja parvekkeille.

NIKA® on alallaan Euroopan johtavia tuotemerkkejä. Ensimmäiset NIKA®-tuotteet valmistettiin jo vuonna 1988. Tuotteet valmistetaan Lahdessa Lasimies Oy:n tehtaalla tarkkojen laatuvaatimusten mukaisesti ja toimitetaan asennettuna kohteisiin.

NIKA®-tuotteita myydään Suomen lisäksi useissa muissa Euroopan maissa.

Lasimies Oy on vakavarainen perheyhtiö, joka on valmistanut jo vuodesta 1939 lasialan tuotteita sopimuskumppaneilleen. Konserni työllistää kokonaisuudessaan noin 100 lasialan ammattilaista.

Lue lisää!

Olemme lasitusalan osaajia

Tarjoamme asiakkaillemme täyden paketin aina suunnittelusta valmiiseen asennukseen. Kaikki lasitukset suunnitellaan asiakkaan kanssa yhteistyössä ja autamme löytämään parhaat tekniset ratkaisut ja persoonallisimmat tavat toteuttaa ideat. Kotimaisuus ja korkea laatu takaavat tuotteiden käytännöllisyyden ja kestävyyden vaikeissakin olosuhteissa.

Yhteisten suunnitelmien pohjalta valmistamme yksilöllisesti oikeanlaiset ratkaisut kuhunkin kohteeseen. Kun olemme toimittaneet tuotteet perille, asentavat valtuuttamamme NIKA®-asentajat ne paikoilleen. He myös antavat tuotteille tarvittaessa käyttöopastuksen.

Tarvittaessa avustamme myös erilaisten lupien hankinnassa.

Myönnämme NIKA®-lasitusjärjestelmille viiden vuoden takuun. Myös varusteilla ja asennuksilla on kahden vuoden takuu.

Saat kauttamme myös joustavasti rahoitusta ja maksuaikaa.

Meille on tärkeää

  • asiakaslähtöisyys
  • kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys
  • luotettavat kumppanuussuhteet
  • tuloksellisuus ja kustannustehokkuus
  • osaava ja tyytyväinen henkilökunta

NIKA® takaa laadun ja yksilöllisen ilmeen

NIKA®-lasitusratkaisut ovat persoonallinen ja helppo keino tehdä omasta parvekkeesta tai pihasta entistä viihtyisämpi. Erilaiset lasitusratkaisut luovat lisätilaa jatkamalla terassien ja parvekkeiden käyttöaikaa. Lisäksi ne suojaavat oleskelutiloja sateelta, lumelta, pölyltä ja melulta. Tuotteet suunnitellaan yksilöllisesti istumaan rakennuksen tyyliin, arkkitehtuuriin ja ilmeeseen.

NIKA®-lasituksissa käytetään karkaistua tai laminoitua turvalasia käyttökohteen mukaan. Laseissa on useita värivaihtoehtoja, mikä mahdollistaa mahdollisimman yksilöllisten kokonaisuuksien toteuttamisen. Kaikki lasit täyttävät EU-direktiiviä koskevat CE-vaatimukset. NIKA®-lasitukset ovat lisäksi läpäisseet VTT:n tuulenpaineen-, pistekuorman- ja iskunkestävyystestit. Myös liuku- ja ohjausmekanismit valmistetaan säänkestävistä materiaaleista.

Miten NIKA®-parvekelasitus toimii?

NIKA®-parvekelaseja on helppo ja varma käyttää. Lasitus tehdään aina mittatilaustyönä yläkantoiseksi ja pystypuitteettomaksi lasitukseksi, jonka vaakasuuntaiset ylä- ja alaprofiilit kiinnitetään parvekkeen katto- ja kaiderakenteisiin.

Karkaistut lasielementit asennetaan profiilien väliin ja niiden ylä- ja alaosaan kiinnitetään alumiiniset lasilistat. Lasilistoihin on kiinnitetty sarana- ja liukumekanismit, jotka kiinnittyvät ylä- ja alaprofiileihin. Parvekelasin paksuus vaihtelee 6–10 millimetrin välillä. Kiinnitystapa valitaan profiilin ja kohteen rakenteen mukaan.

NIKA®-parvekelasitukset

Lasitettu parveke tarjoaa kotiin parhaimmillaan yhden lisähuoneen, jonne voi rakentaa vaikkapa oman kasvihuoneen. Voit myös asentaa lasitetulle parvekkeelle lisälämmittimen, jolloin siellä voi viettää aikaa vaikka talvipakkasilla. Parvekelasitukset auttavat myös säästämään energiaa. Lasitus pitää myös turhat äänet loitolla, koska lasitus vaimentaa ääntä jopa kymmenillä desibeleillä. Lisäksi se suojaa rakenteita ja pidentää parvekkeen elinikää.

NIKA®-parvekelasitus sopii sekä uudisrakennuksiin että vanhempiin taloihin. Lasit on suunniteltu niin, että ne on helppo avata ja sulkea sekä pestä myös ulkopinnoilta. NIKA®-parvekelasitus sopii myös monikulmaisille parvekkeille.

Jos asut kerrostalossa, voit hankkia oman parvekelasituksen tai taloyhtiösi voi hankkia lasituksen yhteishankintana.

NIKA®-liukulasitukset

NIKA®-liukulasitus mahdollistaa terassin, viherhuoneen tai parvekkeen miellyttävän käytön ympäri vuoden. Lasitus suojaa lumelta, sateelta, tuulelta ja pölyltä. Se eristää hyvin ääntä ja luo lisää tilaa kotiisi.

Liukulasitus on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi ja toimintavarmaksi. NIKA®-liukulasitus on myrskynkestävää kotimaista laatutyötä. Huolella valmistettu yhtenäinen ja tiivis seinä ei kolise kovassakaan tuulessa. Lasit voidaan lukita sisäpuolelta ja tarvittaessa lasitusta voidaan täydentää NIKA®-lukitusjärjestelmällä, jolla lukitus ja avaus onnistuu molemmin puolin.

Miten NIKA®-liukulasitus toimii?

NIKA®-liukulasitusjärjestelmässä on vaakasuuntaiset kannatinkiskot, jotka kiinnitetään katto- ja lattiarakenteisiin. Kumitiivistein tiivistetyt ja puiteprofiileilla kehystetyt lasielementit tulevat kannatinkiskojen väliin. Lasielementtien kohtaavissa osissa on harjatiivisteet. Alimmassa profiilissa on pyörästö, joka liukuu kannatinkiskossa vaivattomasti. Lasitusjärjestelmän paino kohdistuu alimman kannatinkiskon kiinnityspintaan, jolloin se ei rasita kattorakenteita. Lasien paksuudet ovat 4–6 millimetriä.

NIKA®-terassilasitukset

Lasiterassi on kuin pieni piha mukavuuksilla. Sade ja tuuli eivät haittaa ja lämmittimien avulla terassista voi nauttia vaikka ympäri vuoden. NIKA®-terassilasitus vähentää melua sekä siitepölyn ja ilmansaasteiden kulkeutumista terassialueelle. Lasitetulla terassilla myöskään vedestä ja lumesta ei enää ole harmia. Voit käyttää terassia vaikka ympäri vuoden.

Käytännössä NIKA®-terassilasitus on suunnitellaan istumaan talon omaa arkkitehtuuriin. Lasitus luo myös turvallisuutta, sillä lasit saadaan lukkoon. Halutessaan lasitukseen voi hankkia Abloyn tai Dorman lukkojärjestelmän, jonka voi avata ja lukita sekä sisä- että ulkopuolelta. Lasit on helppo avata ja sulkea, joten ne saa helposti pois edestä kokonaan. Pystypuitteeton järjestelmä tarjoaa esteettömät näkymät ulos.

NIKA®-terassilasitus sopii erityisesti pientalojen ja rivitalojen katettujen terassien lasituksiin ja toimii myös tilanjakajana.

Miten NIKA®-terassilasitus toimii?

NIKA®-terassilasitus asennetaan alhaalta kantavaan rakenteeseen, jossa lasit liikkuvat pyörästön varassa. Lasit avataan yksitellen terassin toiselle tai molemmille sivuseinille, jolloin terassiaukko saadaan kokonaan vapaaksi. Reunimmainen, kiinteästi saranoitu lasi voi olla myös tuuletusasennossa.

Lasien paino on kokonaan lattiaan kiinnitetyn kiskon varassa, joten se ei rasita kattorakenteita. Alakiskon korkeus on vain 25 mm ja siinä on kompastumisen estävä luiska. Lasit ovat paksuudeltaan 8–10 millimetriä. Lasit valmistetaan mittatilaustyönä terassikohtaisesti.

NIKA®-tuotteita voidaan käyttää myös tilanjakajina, seinäkkeinä yms. erikoiskohteissa. Kysy lisää ja pyydä apua suunnitteluun!

NIKA®-alumiinikaiteet

NIKA®-alumiinikaidejärjestelmillä voidaan toteuttaa näyttäviä ja persoonallisia julkisivuja. Alumiinikaiteet ovat kestäviä ja helppohoitoisia ja ne toimivat hyvin niin itsenäisinä kaideratkaisuna kuin yhdessä NIKA®-parvekelasitustenkin kanssa. Vain mielikuvitus on rajana, kun kaiteen ilmettä suunnitellaan rakennuksen ilmeeseen sopivaksi. Kaiteiden verhousmateriaali voi olla esimerkiksi lasia, peltiä tai erilaisia rakennuslevyjä. Verhous voidaan asentaa kaiteen sisäpuolelle, kaidetolppien väliin tai kaiteen ulkoreunalle.

NIKA®-alumiinikaiteet soveltuvat hyvin kaiken muotoisille parvekkeille, joihin tarvitaan yksilöllinen ja turvallinen kaideratkaisu. Kaiteet suunnitellaan aina talon ilmeeseen ja parvekeratkaisuun sopivaksi.

NIKA®-alumiinikaiteissa on pystytolpat, joihin on kiinnitetty käsijohteet ja kehysprofiili. Profiileihin kiinnitetään valitut verhousmateriaalit. NIKA®-alumiinikaiteeseen kuuluvat profiilit on pintakäsitelty säänkestävällä julkisivupolyesterpulverimaalilla, joka voidaan valita kaikista RAL-värisävyistä.

NIKA®-alumiinikaiteiden kaidetolpat voidaan kiinnittää patentoidulla mekanismilla joko parvekkeen etureunaan tai laatan päälle. Rakennesuunnittelussa otetaan huomioon rakenteiden kuormitusmääräysten lisäksi myös se, että parvekkeelle saatetaan myöhemmin asentaa parvekelasit. Kaiteen kiinnityksessä käytetään normien mukaisia kiinnitystapoja ja materiaaleja.

NIKA®-Exclusive- parvekekaihtimet

NIKA®-Exclusive-parvekekaihdin on erityisesti parvekkeille suunniteltu aurinko- ja näkösuoja. NIKA®-Exclusive-kaihtimet ovat suomalaista käsityötä ja uusia innovaatioita parhaimmillaan. Kaihdin on valmistettu parhaista mahdollisista materiaaleista.

NIKA®-Exclusive-parvekekaihtimissa on korkealaatuinen patentoitu kääntömekanismi, joka kestää erittäin hyvin sään vaihteluja ja ympäristön epäpuhtauksia. Älykkään nostomekanismin ansiosta kaihtimen nostaminen käy näppärästi ilman erillisiä apuvälineitä.

Tutustu tuotteisiin ja palveluihin!

Tehdas ja pääkonttori

Metallikatu 1
PL 50
15150 LAHTI

Myyntikonttorit

Lasimies Oy/NIKA®
Tatti 4
00760 HELSINKI
vaihde 010 397 7800

Lasimies Oy/NIKA®
Kimokatu 8 ( PL 28 )
20380 TURKU
vaihde 010 397 7800

www.nika.fi

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian!

Piilotettu sisältö

Piilotettu sisältö avautuu klikkauksella.
Hyviä käyttökohteita ovat pitkät tuotekuvaukset.