Lopen Kunta – nauti elämästä

Loppi – lähellä luontoa

Puoli tuntia pääkaupunkiseudulta, keskellä Etelä-Suomea sijaitseva Loppi on turvallinen paikka elää ja asua. Loppi sijaitsee lähellä luontoa ja silti lähellä palveluja, seutukunnan kaikki palvelut ovat käden ulottuvilla. Esimerkiksi Helsinkiin on noin tunnin matka hyvien liikenneyhteyksien mahdollistamana.

Loppi on Suomen väestöllistä ja logistista keskipistealuetta. Väkiluvun kehitys on ollut positiivinen viime vuosina. Toimivat ja laadukkaat peruspalvelut yhdessä luonnon kauneuden kanssa houkuttelevat asukkaita kaikista eri ikäryhmistä. Lopen kunnalle varsinkin lapsiperheet ovat tärkeitä. Päiväkodit ja koulut on remontoitu ja uudisrakennettu hiljattain, eikä päiväkoteihin ole jonoja. Väkiluvun kasvaessa tonttihinnat ovat kuitenkin säilyneet edullisina.

Kunnan liikunta- ja kulttuuripalvelut antavat hyvät mahdollisuudet aktiivisen ja monipuolisen vapaa-ajan viettoon. Harrastusmahdollisuuksia löytyy runsaasti liikunnan ja kulttuurin parista. Kunnan ladut ja ulkoilureitit houkuttelevat elämyksiin kauniin luonnon keskellä.

Lopella elämän helppous viehättää.

 • Asukkaita n. 8 000
 • Pinta-ala 655,8 km², josta vesistöjä n. 9%
 • Rantaviivaa 340 km
 • Järviä ja lampia noin 300

Lopen kunnan omakotitontit ”kympillä” – Vain 10.000€ / omakotitontti

Läyliäinen

Karpalisto

 • Läyliäisten taajaman keskusta-alueella
 • Kumpuilevaa entistä metsä- ja peltoaluetta

Sairila

 • Viihtyisä asuntoalue
 • Koululle ja päiväkotiin matkaa noin 1 km

Kirkonkylä

Kyyniönrinne

 • Sijaitsee Loppijärven kulttuurimaisemassa
 • Päiväkoti naapurissa
 • Tonttikoko tavanomaista suurempi

Rauhalantie

 • Jokiniemen maaseutumainen ja aurinkoinen alue metsien suojassa
 • Tasainen peltoalue, jolle rakentaminen on helppoa
 • Jäljellä yksi suuri tontti

Vanhakoski

 • Kirkonkylän kunnalliset palvelut kävely matkan päässä
 • Väljä asemakaava ja suuret tonttikoot
 • Lähellä kaikkea

Launonen

Marjarinne

 • Loivasti kumpuilevaa metsämaastoa
 • Asemakaava mahdollistaa kerrosluvultaan ja julkisivultaan erityyppisten omakoti- talojen rakentamisen

Asuminen ja rakentaminen

Kunnan rakennusvalvontaviranomainen valvoo, että rakentamisessa saavutetaan viihtyisä, terveellinen ja turvallinen ympäristö. Rakentaminen on toteutettava lainsäädännön, rakentamismääräysten, kaavoituksen ja tasapuolisen kohtelun vaatimusten mukaisesti.

Rakennusluvat

Sähköinen asiointipalvelu Lupapiste sujuvoittaa lupakäsittelyjä ja vapauttaa luvanhakijan virastoaikatauluista sekä paperisten asiakirjojen toimittamisesta eri tahoille.

Tutusti lupapiste.fi-palveluun tästä!

Lapsiperheen rauhainen kehto

Pääskysten perhe löysi oman onnensa Lopen Launosista, metsän reunasta mutta riittävän lähellä Helsinki-Vantaan lentoasemaa.

Pääskyset asuvat Launosissa, Lopella, noin 10 kilometrin päässä Riihimäeltä. Hiljaisuus kiinnittää Janin huomion. Kontrasti on suuri perheen aikaisempaan asuinpaikkaan, Riihimäen Peltosaaren, joka on kerrostalolähiö ja joka oli perheen ensimmäinen kotipaikka Riihimäen seudulla.

Pääskyset muuttivat Launosiin etsiessään sopivaa paikkaa kasvattaa lapset. Lapsia heillä on kolme. Launonen täytti perheen asettamat kriteerit: Siellä oli kyläyhteisö, päiväkoti, koulut, turvallista mutta lyhyt matka pääkaupunkiseudulle ja lentokentälle. ”Kesäyönä tyhjää moottoritietä pitkin automatka Helsinki-Vantaalta kotiin kestää reilut puoli tuntia”, sanoo Jani, joka työnsä puolesta käy usein ulkomailla.

Ystäviäkin heidän oli helppo saada uudessa kotipaikassaan. Janin vaimolla Tanjalla on toimi Riihimäen kaupungilla ja perheen muuttaessa Launosiin hän oli äitiyslomalla. ”Katsoin ikkunasta milloin muut äidit lähtivät hiekkalaatikolle”, Tanja nauraa nyt. ”Ja lähdin itse samaan aikaan.”

Lasten kautta pieneenkin kylään on ollut helppo sulautua myös hiekkalaatikkovaiheen mentyä ohi. ”Kun me muutimme Launosiin, se oli aikaa, jolloin siellä rakennettiin voimakkaasti. Launosiin muutti paljon nimenomaan perheitä muun muassa pääkaupunkiseudulta”, Jani kertoo.

Pääskysten asunto alkoi pari vuotta sitten käydä pieneksi. Heille oli itsestään selvää, että he halusivat edelleen asua Lopella. Unelmien asunto löytyikin kotikonnuilta. Uudessa kodissa he ihastuivat kokoon: kodissa on yli 300 neliötä. ”Ostimme uusia huonekaluja vain kolme sänkyä”, Tanja kertoo. Isojen neliöiden siivoaminenkaan ei ole ongelma, kun on tilaa pyöritellä imuria.

Ja nyt perheen suunnitelma on selvä. Lapset alkavat kohta olla murrosiässä. Se tarkoittaa sitä, että pikkuhiljaa, tulevien vuosien aikana he muuttavat pois Lopelta opiskeluiden perässä. Jossain vaiheessa tulossa on ehkä lastenlapsiakin. Ei ihan lähitulevaisuudessa, mutta kumminkin. ”Silloin meillä on iso talo, johon kaikkien on helppo tulla”, Jani sanoo.

Teksti: Kati Ala-Ilomäki

Yhteystiedot:

Pekka Säteri
Maankäyttöpäällikkö
puh. 040 330 6041
pekka.sateri@loppi.fi

Juhani Vähämäki
Rakennustarkastaja
puh. 050 376 1163
juhani.vahamaki@loppi.fi

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian!

Piilotettu sisältö

Piilotettu sisältö avautuu klikkauksella.
Hyviä käyttökohteita ovat pitkät tuotekuvaukset.