Mäntsälä
– aina mielessä!

Jokisen perhe muuttaa Mäntsälään!

Tässä on Jokisen perhe. He ovat juuri saapuneet junalla uuteen kotikuntaansa Mäntsälään. Perheen isä, Jaakko on saanut työpaikan Yandexilta. Hän aloittaa siellä tietokonekeskuksen kunnossapidon vuoromiehenä. Äiti, Jaana, aikoo ryhtyä yrittäjäksi ja perustaa pelialan yrityksen. Täällä digiajan firmalle elintärkeä tietoliikenne toimii loistavasti, koska Mäntsälä on tietoliikennekaapeleiden risteyksessä. Jaana on haudutellut ideaansa jo pitkään ja nyt on aika toimia, sillä hän on kuullut, että Mäntsälässä menestyy!

Tutustu Datacenteriin

Jokisen perheessä on kolme lasta. Vanhin poika Oskari on lukiolainen, Kasperi on viidennellä luokalla ja kuopus Oona on neljävuotias.

Jokiset halusivat muuttaa Mäntsälään, koska täältä yksinkertaisesti löytyy kaikki, mitä ihminen elämässään tarvitsee. Mäntsälä on kasvava kunta, jossa palveluita on riittävästi ja ne ovat lähellä. Tätä kartanoiden kuntaa hallitsee kaunis, perinteinen uusmaalainen maaseutumaisema. Töitä riittää ja yrittäjiä kannustetaan ja autetaan sijoittautumisessa.

Perhe päättää kävellä asemalta uuteen kotiinsa, koska matkaa on vain muutama kilometri. Ensin käydään katsomassa kuitenkin Oonan päiväkoti Kaunismäellä. Päiväkodin pihalla näkyy iloisia lapsia leikkimässä ja Oona kurkistelee uteliaana uusia kavereita. Päiväkodin ruokala näyttää houkuttavalta!

Moottoritien ylittävältä sillalta näkyykin sitten Riihenmäen koulu, jossa Kasperi aloittaa ensi viikolla. Jokiset päättävät poiketa täälläkin. Koulun piha houkutteleekin koko perheen kiipeilemään ja leikkimään. Kasperi ei malttaisi odottaa maanantaita, kun koulu alkaa!

Riihenmäeltä kävellään lyhyt matka Mäntsälän lukioon, Oskarin tulevaan opinahjoon. Lukion jälkeen Oskari aikoo Keudaan opiskelemaan ravintola-alaa. Äiti ja isä suunnittelevat jo lounastaukoa Keudan mainiossa oppilasravintolassa Lukkarissa. Sitä ennen käydään vielä Nivoksen palvelupisteessä Citymarketissa. Samalla reissulla saadaan sovittua energia-asiat sekä nettiyhteydet.

Jaana-äiti oli kuullut ystävältään Mäntsälän monista ihanista kahviloista, kuten Ullasta ja Aleksanterista, Ellestä, Fidélestä, Puisto Bistrosta ja Kulmakonditoriasta. Kulmakonditoria on sopivasti matkan varrella. Leivoskahvilla on aikaa pohtia tulevaa syksyä.

Oskari aikoo jatkaa jääkiekkoharrastustaan Mäntsälän Jäätiikereissä. Jäähallin läheltä löytyy musiikkiopisto, jossa Kasperi aikoo alkaa soittaa viulua. Oona aloittaa muskarin, Jaakko on ilmoittautunut Mäntsälän Kansalaisopistoon espanjantunneille ja Jaana aikoo lenkkeillä joen varressa. Koko perhe on innostunut kuntoilusta. Vireus on uusi kuntosali, jossa on lastenmaailmakin. Velmumestaa on kokeiltava!

Mäntsälä

 • perustettu vuonna 1585
 • kasvava uusmaalainen kunta puolimatkassa Helsingistä Lahteen
 • asukkaita noin 21000
 • kokonaispinta-ala 596 neliökilometriä
 • yrittäjien kunta: Mäntsälän malli auttaa uudet yrittäjät alkuun ja yrittäjiä tuetaan myös jatkossa
 • suurimmat työllistäjät: Tokmanni, datakeskus Yandex, juomatölkkitehdas Ball Beverage Packing Mäntsälä Oy, Comfortan hotellipyykkipesula, Keudan ammattiopisto, Helsingin Yliopiston eläinlääketieteellinen korkeakoulu, Eteva kuntayhtymä - Suomen suurin vammaisalan osaamiskeskus sekä tietysti Mäntsälän kunta
 • Asumista ja yrittämistä helpottaa Nivos Energia Oy, täältä sähkö-, energia-, vesi- ja nettiasiat – kaikki samalla kertaa!
 • Mäntsälässä on käytössä Suomen laajin työmatkalippujärjestelmä
 • Mäntsälä tunnetaan kartanoistaan, Mustijoesta ja Mäntsälänjoesta, joka virtaa kirkonkylän halki
 • moottoritiellä liikennöi yli 22 000 autoa päivässä
 • Espoon hiippakunnan suurin kirkko on Mäntsälässä
 • Elisabeth Rehn vietti lapsuutensa Mäntsälässä
 • Markku Niinimäki ja Taito Vainio ovat saanet nimikkoraittinsa Mäntsälään
 • Mäntsälä on kasvattanut työpaikkamääräänsä viimeisen 10 vuoden aikana eniten koko Etelä-Suomessa.

Käy Mäntsälän kunnan sivuilla katsomassa tarkempia tietoja kauniista kunnastamme!

www.mantsala.fi

Kahvikupin ääressä suunnitellaan ensi viikkoa. Mummi on tulossa kylään. Perhe päättää järjestää mummille kunnon turistikierroksen Mäntsälässä!

Ensin käydään Sepänmäen käsityömuseossa. Museo on Hirvihaarassa ja siellä on paljon nähtävää. Samalla saadaan iso annos paikallista historiaa! Sitten syödään lounasta Hirvihaaran kartanossa. Kartanon omassa lavapuutarhassa kasvaneet yrtit ja lasi viiniä ilahduttavat mummia.

Sepänmäen Käsityömuseo

Hirvihaaran kartano

Mummi tykkää shoppailusta, viedään hänet Pentikin myymälään ja Juustoporttiin!

Illalla voitaisiin mennä teatteriin, elokuviin tai konserttiin. Vaihtoehtoja on vaikka kuinka, Mäntsälässä on useita harrastajateattereita, Cinema Mäntsälä toimii kunnantalolla ja siellä voisi olla ensi-illassa se uusi toimintaelokuva, josta mummi on puhunut!

Yöksi mummi aikoo mennä Ruustinnan Kammariin. Siellä on ihana vanhan ajan tunnelma ja kauniit huoneet.

Ruustinnan Kammari

Seuraavana päivänä lähdetään vaikka kartanokierrokselle. Käydään ainakin Saaren kartanolla, Sälinkään kartanossa ja Koillisväylän löytäjän Adolf Erik Nordenskiöldin lapsuudenkodissa Alikartanossa eli Frugårdissa. Mäntsälähän on kartanoiden kunta!

Matkailijan Mäntsälä!

Nyt on aika lähteä katsomaan uutta kotia! Se näkyy tuossa tien toisella puolella. K2-tornitalot ovat ihan uusia, upeita, näyttäviä taloja ydinkeskustassa!

Jaana huomaa, että kunnantalo on melkein uuden kodin naapurissa. Lähellä on myös Mäntsälän Yrityskehitys Oy. Huomenna hän menee sinne keskustelemaan yrityksensä perustamisesta. Mäntsälän malli on mahtava juttu! Vasta muutama päivä sitten Jaana soitti Yrityskehitykseen ”mykkiin”, ja nyt on jo sovittu palaveri, johon tulee kaikki tarvittavat tahot, joiden apua Jaana tarvitsee saadakseen pelifirman pystyyn.

Jaana saa neuvontaa yrityksen perustamiseen ja jatkossa MYK on mukana yrityksen toiminnan kehittämisessä. MYK pitää rekisteriä yksityisestä toimitilatarjonnasta sekä paikallisista yrityksistä ja on luvannut auttaa Jaanan uutta yritystä etsimään toimitilaa. Myöhemmin Jaana aikoo rakennuttaa omat, isot toimitilat. MYK välittää Mäntsälän kunnan yritystontteja ja teollisuustontteja, joten Jaana tietää, kenen puoleen kääntyä siinäkin asiassa.

Ei ihme, että täällä Mäntsälässä on paljon erikokoisia yrityksiä, kun palvelu toimii niin hyvin! Täältä löytyy Tokmannin pääkonttori ja logistiikkakeskus. Ball Beverage Packaging Mäntsälä Oy aloitti tölkkituotannon tammikuussa 2013 Mäntsälässä. Koko Etelä-Suomen hotellipyykki pestään mäntsäläläisessä Comfortassa. Hakukoneyhtiö Yandex aloitti toimintansa Mäntsälän Kapulissa vuonna 2014 ja siellä Jaakko aloittaakin työt jo huomenna!

Kyllä Mäntsälässä on mahtavaa!

Mäntsälän Yrityskehitys

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian!

Piilotettu sisältö

Piilotettu sisältö avautuu klikkauksella.
Hyviä käyttökohteita ovat pitkät tuotekuvaukset.