Myrskylä

Mörskom

Tervetuloa viehättävään Myrskylään!

Itä-Uudellamaalla sijaitseva maaseutukuntamme on luonnonläheisyydessään huikea. Meiltä löytyy järviä, harjuja ja metsiä – mitä vaan kaipaatkaan työpäivän jälkeen virkistäytymiseen ja rentoutumiseen.

Myrskylässä joustavat ja hyvin toimivat lähipalvelut ovat ylpeydenaihe. Palvelemme sujuvasti sekä suomeksi että ruotsiksi, ja tarjoamme turvallisen kasvu- ja kasvatusympäristön lapsiperheille.

Tonttitarjontamme on vailla vertaa – halusitpa sitten nauttia pelto- tai järvimaisemista, molempia on tarjolla. Ja järkevään hintaan!

Pienen kunnan etuna ovat erityisesti perheellisille toimiva turvaverkosto ja erinomainen kyläyhteisötoiminta. Myös kunnan liikuntamahdollisuudet ovat kunnan kokoon nähden huippuluokkaa.

Rakenna oma koti

Myrskylässä isokin perhe asuu tilavasti edulliseen hintaan. Rakenna unelmiesi talo järven rannalle tai pellon tai metsän kupeeseen. Uudet asuinalueemme sijaitsevat kävelymatkan päässä keskustasta, josta löytyvät kaikki tarvittavat peruspalvelut. Lisäksi koko keskustan alueella toimii huippunopea valokuituverkko. Ja mikä parasta, alueet ovat vain tunnin ajomatkan päässä Vantaalta ja kolmen vartin päässä Lahden keskustasta.

Miksi Myrskylään?

Kirkkojärven ranta

Kirkkojärven rannan suunnittelu on toteutettu arkkitehtuurikilpailuna. Kaikilta omakotitonteilta on verrattomat näkymät auringossa kimaltelevalle Kirkkojärvelle. Alueen lämmitysenergia tuotetaan ekologisella hybridijärjestelmällä, joka perustuu pääasiassa maalämpöön.

Narikko

Narikon omakotitaloalue aukeaa perinteiseen suomalaiseen kansallismaisemaan, Kirkkojärven suuntaan pelloille.

Palostenmäki

Palostenmäen omakotitontit sijaitsevat Narikon pohjoispuolella. Aluetta ympäröi vehreän metsikkö, jonka siimeksessä on hyvä kaiken ikäisten liikkua ja seikkailla.

Tonttien hinnat noin 4 600–22 000 euroa.
Tonttien koot noin 1 000–1 900 m2.
Lisätietoja tonteista
(019) 510 850

Paikallinen yrittäjyys nousuun!

Kaavoitamme jatkuvasti uusia teollisuusalueita. Uusimmat yritysalueet ovat Koskenkyläntien ja Sepänmäen teollisuusalueet.

Koskenkyläntien yritysalue

Pinta-alaltaan kahden hehtaarin laajuinen Koskenkyläntien yritysalue sijaitsee näkyvällä paikalla asutuksen läheisyydessä, mikä tekee siellä toimimisesta edullista.

Sepänmäen teollisuusalue

Sepänmäen teollisuusalueen pinta-ala on nelisen hehtaaria ja se sijaitsee edullisella taajama-alueella Koska Sepänmäen välittömässä lähiesyydessä ei ole asutusta, soveltuus se erinomaisesti tavanomaiseen teollisuustoimintaan.

Haluamme tukea paikallista yrittäjyyttä konkreettisesti. Maksamme myrskyläläisille yrittäjille tukea, jos he tarjoavat kesätyötä paikalliselle nuorelle.

Ihastele maisemia!

Lapset ovat meidän tulevaisuutemme

Myrskylässä panostetaan lasten ja nuorten hyvinvointiin. Päivähoidon ja koulun arvoja ovat muun muassa lapsilähtöisyys, turvallisuus, kiireettömyys ja yhteisöllisyys. Haluamme tarjota lapsille aidon ja helpon arjen, jossa koko perhe voi hyvin.

Varhaiskasvatusta kaikille

Varhaiskasvatusmahdollisuuksia on erilaisiin tarpeisiin ja toiveisiin. Päiväkoti Helmitarhassa on neljä ryhmää ja sinne on keskitetty myös erityistä tukea tarvitsevien lasten hoito.

Tervetuloa päivähoitoon!

Kirkonkylän koulu – opetuksen sydän

Koko Myrskylän alueen alakouluopetus on keskitetty Kirkonkylän koululle, jossa toimii myös esikoulu. Lisäksi koulussa annetaan laaja-alaista ja luokkamuotoista erityisopetusta.

Koululla tarjotaan aamu- ja iltapäivähoitoa esikoululaisille sekä 1.–2.luokkalaisille.

Kirkonkylän koulu sijaitsee Myrskylän sydämessä ja silti lähellä luontoa. Koulusta on parinsadan metrin matka kirjastoon, urheilukentälle, jääkiekkokaukalolle sekä järvelle ja metsiin.


Kurkistus koulupäivään

Terveenä voit hyvin

Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palvelut on keskitetty Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymälle. Terveydenhuollon lähipalveluja tarjotaan Myrskylän terveysasemalla, jossa sijaitsevat myös neuvolapalvelut ja hammashoito.

Energiaa elämään virikkeellisestä vapaa-ajasta

Vaikka Myrskylän luonto houkuttelee rentoutumaan ja liikkumaan itsekseen, tarjoamme myös ohjattua ohjelmaa eri ikäisille kuntalaisille.

Lapsille on tarjolla liikuntaa ja erilaista kerhotoimintaa, nuorille ja aikuisille muun muassa erilaisia palloilulajeja. Ei pidä unohtaa myöskään perinteikästä urheiluseuraamme Myrskylän Myrskyä, jonka alaisuudessa voi treenata vaikkapa tennistä tai jalkapalloa. Myrskylän Myrsky organisoi joka vuosi myös kansainvälisen Lassen Hölkkä -juoksutapahtuman.

Myrskylän vapaa-ajantoimen lisäksi myös Wellamo-opistolla on tarjontaa Myrskylässä ja lähialueilla: Voit opiskella kieliä, valokuvausta tai käden töitä. Liikunnasta nauttivat innostuvat jumpasta ja joogasta. Musiikin ystävät voivat harjoittaa taitojaan laulu- tai soittotunneilla.

Keskustassa sijaitseva Kirkkojärvi tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia virkistäytymiseen ja rentoutumiseen. Syväjärven yleisellä uimarannalla on lapsille oma leikkipaikkansa ja omat eväät voi nauttia grillikatoksessa. Rannalla voi pelata myös rantalentopalloa.

Frisbeegolfista innostuneet voivat harjoittaa taitojaan mahtavalla näköalalla varustetulla kentällä, joka on rakennettu Kirkkojärven rannan asuinalueen läheisyyteen.

Talvisin seudulla on mahtavat hiihtomahdollisuudet muun muassa Kirkkojärven jäällä. Myös luistelijat pääsevät nauttimaan talven riemuista koulun läheisyydessä sijaitsevalla luistinradalla.

Meiltä saat aina henkilökohtaista palvelua!

Yhteystiedot:
Myrskylän kunta
Käyntiosoite:
Virastotie 5
07600 Myrskylä

Puhelinvaihde
(019) 510 850

www.myrskyla.fi


myrskylä