Elinvoimaa yrityksellesi

Naantali Works

2
 NAANTALI WORKS

Kaupunginjohtajan
tervehdys

Naantali on Suomen neljänneksi vanhin kaupunki. Naantali tunnetaan monista matkailukohteistaan. Naantalin Kylpylä, Muumimaailma, Kultaranta ja lukuisat muut kohteet ja tapahtumat tuovat tänne vuosittain noin 600 000 kävijää. Kaupungissamme on 19 000 asukasta. Kesällä asukasmäärä lähes kaksinkertaistuu, kun tänne saapuu noin 16 000 kesäasukasta.

Kaupunkimme on myös merkittävä teollisuuskaupunki. Sataman läheisyydessä toimivat sellaiset merkittävät yritykset kuin Neste, Exxon Mobil, Fortum, Finnfeeds Finland, Viljava ja monet merkittävät teollisuus- ja logistiikka-alan yritykset. Turun Seudun Energiantuotanto Oy:n rakennuttama 260 m€ monipolttoainevoimalaitos valmistuu vuonna 2017. Valmistuessaan se tuottaa sekä sähköä että lämpöä.

Kaupunkimme tarjoaa hyvän toimintaympäristön, jonne uusien yritysten on hyvä sijoittua. Päätöksenteossa väitämme olevamme yksi parhaimpia kaupunkeja yritysten kannalta. Saamme nopeasti aikaan yritysten kannalta tärkeitä ratkaisuja. Sen vuoksi voimmekin todeta, että täällä asiat toimivat. Naantali Works. Tervetuloa Naantaliin.

Jouni Mutanen
Kaupunginjohtaja

Naantali pähkinänkuoressa
 • Perustamisvuosi 1443
 • Asukkaita 19 000
 • Maapinta-ala 311 km2
 • Saaria 1000
 • Tuloveroprosentti 18,50
Suurimmat työnantajat
 • Naantalin kaupunki 1300
 • Neste Oyj 350
 • Sunborn Oy 230
 • Fortum Oyj 150
 • Turun korjaustelakka Oy(Turku Repair Yard) 85
 • Exxon Mobil Finland Oyj Ab 80
 • Finnfeeds Finland 70
 • Technion Oy 65
NAANTALI WORKS 
3

Hyvä yrittää

Naantalissa on hyvä yrittää, toimitpa sitten teollisuudessa, palveluissa, kaupassa tai rakentamisessa. Varsinais-Suomen maakuntaennusteessa (2016) positiivisimmat kannattuvuusodotukset (43 %) olivat Turun seudun kunnista naantalilaisissa yrityksissä. Kuntien elinkeinopoliittisen mittariston vertailussa (2014) Naantali oli kolmantena Varsinais-Suomen kunnista. Kansainväliset markkinat ovat lähellä, kun käytettävissä on lentoyhteydet Turun lentokentältä. Vientiä ja tuontia helpottavat logistiikka-alan palvelut ja kaksi satamaa (Naantali ja Turku). Rautatie- ja maantieyhteydet ovat erinomaiset kaikkialle Suomeen.

Meriteollisuusalan toimijoille Naantali on juuri oikea sijoittumispaikka. Naantalissa sijaitseva Turun korjaustelakka Oy tarjoaa työmahdollisuuksia lukuisille alan toimijoille. Vain muutaman kilometrin päässä Turussa sijaitseva Meyer Turku tarvitsee myös lähelleen kasvuhalukkaita ja osaavia yrityksiä. Naantalilaista osaamista on jo runsaasti maailman suurimmissa risteilijöissä. Miksi et liittyisi näitten osaajien joukkoon?

4
 NAANTALI WORKS

Yritysalueita
kaikkiin tarpeisiin

Kaupunki hankkii ja kaavoittaa aktiivisesti maata yritysten tarpeisiin. E-18 –tien varrella sijaitsee Luolalan teollisuusalue, josta on matkaa vain kilometri Naantalin satamaan ja kahdeksan kilometriä Turun telakalle. Korjaustelakan viereinen Kukolan teollisuusalue on laajenemassa merkittävästi ja on herättänyt jo suurta kiinnostusta yritysten parissa. Kaupan ja palvelualan yritysten tarpeisiin vastataan uudella Manner-Naantalin yleiskaavalla.

Klikkaa ja tutustu yritysalueisiin
NAANTALI WORKS 
5

Koulutusmahdollisuuksia
ja osaavaa työvoimaa

Osaavan työvoiman saanti on helppoa Turun seudulta. Pitkän laivanrakennusperinteen ja koneenrakennuksen vuoksi löytyy ammattitaitoisia teollisuustyöntekijöitä. Alueella sijaitsee kaksi yliopistoa, ammattikorkeakoulu ja monta koulutusta tarjoavaa oppilaitosta. Alueelta löytyy myös runsaasti mobiili- ja IT – alan huippuosaajia.

Työllistämispalvelua
yrityksille

Jos yrityksesi työllistää naantalilaisen pitkäaikaistyöttömän, voit saada TE-toimiston maksaman valtion palkkatuen lisäksi 300 euron työllistämisen kuntalisän kuuden kuukauden ajaksi. Esimerkki puolen vuoden työsuhteesta aiheutuvista palkkakustannuksista

Palkkakustannukset 2 000€ + työnantajamaksut 25%    2 500,00 Palkkatuki 2 500€ x 50 %                                                -1 250,00 Työllistämisen kuntalisä 300€                                           -  300,00                                                                                                950,00

Työnantajan palkkauskustannukset puolen vuoden työsuhteesta 6 kk x 950 euroa = 5 700 euroa

Klikkaa tästä ja lue lisää työllistämispalveluista
6
 NAANTALI WORKS

Yrityspalvelut käytössäsi

Kaupungissa sinua palvelee oma elinkeinoasiamies, joka auttaa toimintasi kehittämisessä, toimitila- ja tonttiasioissa, työvoima- ja koulutusasioissa ja sopivien rahoituslähteiden löytämisessä.

Järjestämme yritystapahtumia, joissa verkostoidut helposti toisten yrittäjien kanssa. Kaupungin ja yrittäjäyhdistysten työ on läheistä.

Ota yhteyttä

Yritysasioissa Sinua palvelee
elinkeinoasiamies
Jorma Ranta
+358 44 733 4691
jorma.ranta@naantali.fi

Naantalissa toimiva, vuonna 1915 perustettu Kaune Oy on kolmannen polven perheyritys. Yritys on erikoistunut vaativiin sisustus- ja rakennusalan lasikokonaisuuksiin sekä tuotantopalveluihin. Yrityksen menestys perustuu jatkuvaan uudistumiseen ja tuotannon parantamiseen. Yrityksen tuotteita tilataan niin valtameriristeilijöihin kuin loistohotelleihin. Yrityksen toimitusjohtajana toimii yrityksen alkuperäisen perustajan Herman Anton Niemisen pojantytär Anita Saksi. 100 vuotta täyttänyt yritys on merkittävä suunnannäyttäjä nuoremmilleen ja osoitus siitä, että Naantali tarjoaa hyvät olosuhteet yritysten pitkäjänteiseen toimintaan.

Lue lisää
NAANTALI WORKS 
7

Yritysten tarpeisiin kaupunki ostaa palveluita myös useilta kehittäjäorganisaatioilta. Yrityksille nämä palvelut ovat pääosin maksuttomia.

Seudulliset yrityspalvelut keskitetään Turku Science Parkin alueelle. Siellä alkavien yritysten neuvonnasta vastaa Uusyrityskeskus Potkuri. Yritysten kasvu-, kehittämis- ja kansainvälistymispalveluista

vastaavat toimintansa yhdistävät Turun Seudun Kehittämiskeskus ja Turku Science Park Oy. Niin ikään yliopistojen ja ammattikorkeakoulun liike-elämää palvelevat yksiköt löytyvät samalta alueelta.

Teollisia toimijoita alueella auttavat mm. Koneteknologiakeskus Turku Oy ja meriteknologian tutkimusyhteistyöverkosto Meridiem.

8
 NAANTALI WORKS

Kaikkien kultaranta

Naantali tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet asumiseen ja virkistäytymiseen. Saatavana on korkeatasoisia omakotitontteja saaristossa ja Manner-Naantalissa. Lisäksi täällä on tarjolla vuokra- ja asumisoikeusasuntoja. Varsinais- Suomen maakuntaennusteessa parhaan arvosanan kotipaikkakuntansa peruspalveluista antoivat naantalilaiset yritykset. Naantali on menestynyt myös valtakunnallisessa EPSI Ratingin asukastyytyväisyysvertailussa, jossa olimme neljännellä sijalla vuonna 2014. Veroprosenttimme on viidenneksi alhaisin Suomessa (18,50). Kaupungin positiivinen imago tuo lisäarvoa myös yrityksesi liiketoimintaan.

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali
Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2
p. (vaihde) + 358 2 4345 111
www.naantali.fi

Avaa yhteydenottolomake