Tule ja koe Lapin sydän

Pelkosenniemi on luonnonläheinen ja jatkuvasti kehittyvä kunta keskellä Lappia.

Puhtaan ja kauniin luonnon lisäksi meillä on toimivat palvelut, hyvät yritykset sekä onnelliset asukkaat. Suurin elinkeinomme on matkailu, minkä ansiosta Pelkosenniemi on kansainvälinen ja elinvoimainen kunta, joka satsaa asukkaidensa elämänlaatuun.

Matkailukuntana Pelkosenniemi on helposti lähestyttävä ja turvallinen, mutta mieleenjääviä elämyksiä tarjoava hyvän mielen paikka.

Pelkosenniemelle on hyvä tulla lyhyeksi tai pidemmäksi aikaa!

Pelkosenniemellä viihdytään

Pelkosenniemi on pieni ja yhteisöllinen kunta, jonka vahvuuksia ovat luonnollisuus ja omaleimaisuus.

Emme ole halunneet rakentaa tuntureita täyteen, vaan pitää luonnon osana jokapäiväistä elämää.

Tutustu palveluihimme!

Kunnanvirasto

Pelkosenniemen kunnanvirasto kokoaa viranomaispalvelut yhden katon alle. Sodankyläntie 1A:sta löydät kunnan infopisteen, asiakaspäätteet sekä sosiaali- ja hallintopalvelut. Samasta paikasta löytyvä asiointipiste tarjoaa Kelan, TE-palveluiden, poliisin lupapalvelun, verohallinnon ja maistraatin palveluita.

Myös kunnan eri yksiköt sijaitsevat kaikki kivenheiton päässä toisistaan. Kuntakeskus kokoaa kunnanviraston lisäksi yhteen mm. teknisen toimiston, palvelukodin, koulun ja päiväkodin. Myös terveyskeskus ja hammashoitola ovat samalla alueella.

Lapsiperheiden palvelut

Päivähoitopalveluita tarjoaa Pelkosenniemen kirkonkylällä sijaitseva vuoropäiväkoti. Päivähoidon lisäksi hoitoa järjestetään tarvittaessa myös ilta-, yö- ja viikonloppuaikoina. Päiväkoti tarjoaa koko- ja osapäiväpäivähoitoa sekä kerhotoimintaa. sekä aamu- ja iltapäivätoimintaa. Päiväkodissa järjestetään myös kunnan esiopetus.

Terveydenhoito

Pelkosenniemen terveyskeskus Sodankyläntie 202 A 040 5638 131

Päivystys virka-ajan ulkopuolella

Sairaala Lapponia, Sairaalakatu 9, Kemijärvi 020 690 870 Osoite, 98100 Kemijärvi Lapin Keskussairaala, Ounasrinteentie 22, 96101 Rovaniemi 016 328 2100

Hammashoito

Ajanvaraus 040 563 8425

Perusopetus

Pelkosenniemen koulu tarjoaa perusopetuksen 1.–9.-luokkalaisille. Koulu osallistuu aktiivisesti erilaisiin hankkeisiin. Eskari- ja koulukyydit kylistä kuntakeskukseen on järjestetty joustavasti. Pienet ryhmäkokomme mahdollistavat yksilöllisen ja kiireettömän opetuksen.

Vanhuspalvelut

Pelkosenniemen vanhuspalveluissa tuetaan kotona asumista erilaisten tukipalvelujen avulla. Myös omaishoitoon sekä omaishoitajien tukemiseen panostetaan. Lisäksi kunta tarjoaa tehostettua palveluasumista niille, joilta kotona asuminen ei enää onnistu.

Muut palvelut

Pelkosenniemeltä löytyy mm. posti, pankkiautomaatti, huoltoasema, apteekki, fysioterapia, parturi-kampaamoja ja ruokakauppa sekä Alkon tilauspalvelu.

Vapaa-aika

Kansalais- ja musiikkiopistot, seurakunta, järjestöt ja kunta järjestävät Pelkosenniemellä toimintaa eri-ikäisille ihmisille.

Asuminen

Kunnalla on vuokra-asuntoja kirkonkylällä ja Pyhätunturin alueella. Kunnan vuokra-asunnot/Koillis-Suomen Kiinteistönvälitys Oy 0400 872 131 www.pelkosenniemi.fi/vapaat_asunnot Myös yksityisillä omistajilla on tarjota asuntoja vuokralle ja ostettavaksi.

Yrittäjät

Tarjoamme yrityksille erilaisia palveluja: Neuvontaa ja koulutuspalveluja, liiketoimintasuunnittelua, toimitilapalveluja, sijoittumisneuvontaa uusille yrityksille, koulutuspalveluita yrityksen ja henkilöstön kehittämiseksi ja rekrytointipalveluja.

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää! Elinkeinopalvelut 040 195 0488 mika.tenhunen@pelkosenniemi.fi

Puhtia arkeen Pelkosenniemeltä!

Pelkosenniemen seutu on lyömätön kohde ulkoilusta ja liikunnasta nauttiville ihmisille. Pyhä-Luoston kansallispuiston, Natura 2000 -alueiden ja muun ympäröivän luonnon tarjoamat mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Vedä keuhkoihisi koskemattoman luonnon raikasta ilmaa melonta- tai kalastusretkellä, tunturivaelluksella, aapasuolla tai metsässä. Kymmenet huolletut tulipaikat tarjoavat levähdyspaikkoja kaiken tasoisille retkeilijöille.

Pyhätunturin rinteisiin kannattaa tulla kauempaakin, sen verran upeat laskumahdollisuudet se tarjoaa niin kokeneille kuin aloittelevillekin laskijoille. Myös yli 150 kilometrin pituinen latuverkosto päästää hiihtäjät nauttimaan luonnonrauhasta.

Enemmän ohjattua toimintaa kaipaavat voivat ostaa elämyksiä lukuisilta ohjelmapalveluyrityksiltä, jotka tarjoavat kaikkea linturetkistä moottorikelkkasafareihin.

Kulttuurista ja historiasta kiinnostuneet voivat vierailla Andy McCoyn patsaalla, kulttuurihistoriallisesti merkittävissä kylissä, talvisodan muistomerkillä tai aidolla ametistikaivoksella. Löytyypä alueelta Lapin tuntureiden ensimmäinen turistikirkkokin.

Naava neuvoo

Luontokeskus Naava on Pyhä-Luoston olohuone, joka on auki päivittäin. Naavassa on näyttely Pyhä-Luoston kansallispuiston luonnosta, geologiasta ja kulttuurihistoriasta. Asiakaspalvelusta saat yleistä matkailuneuvontaa, parhaat vinkit ja ohjeet lukuisille kansallispuiston reiteille sekä lähialueen kalastusluvat ja Metsähallituksen metsästysluvat.

www.pelkosenniemi.fi

Kunnanjohtaja 040 157 70 45
Hallinto- ja talouspavelut 040 507 62 86
Tekniset palvelut 040 487 24 45
Sivistyspalvelut 040 568 76 30
Sosiaalipalvelut 040 532 04 74
Elinkeino palvelut 040 195 04 88

Hoida viranomaisasiat asiointipisteessä
www.pelkosenniemi.fi/asiointipiste
Sodankyläntie 1 A 98500 Pelkosenniemi
Palveluneuvoja
040 507 6286
asiointipiste@pelkosenniemi.fi

Löydät meidät myös Facebookista