Rantasalmi - luonnonrauhaa, harrastuksia ja kulttuuria

Rantasalmi on vireä ja aktiivinen kunta Saimaan rannalla, Etelä-Savossa. Upea järviluonto ja laadukkaat palvelut houkuttelevat Rantasalmelle vuosittain tuhansia matkailijoita ja kesäasukkaita.

Rantasalmi tarjoaa kilpailukykyiset toimintaedellytykset yrittäjille. Kunnan vahvimpia toimialoja ovat maa- ja metsätalous, matkailu, palvelut sekä metalli- ja puuteollisuus. Meillä on helppoa asua ja yrittää!

Tervetuloa Rantasalmelle!

Klikkaa ja lue lisää
 • Perustettu v. 1578
 • Väkiluku noin 3 700
 • Pinta-ala 924 km2, josta vesiala noin 40 %
 • Rantaviivaa lähes 1 300 km
 • Etäisyydet: Savonlinna 30 min
 • Varkaus 30 min, Mikkeli 60 min
 • Kuopio 90 min, Helsinki 3,5 t

Rantasalmella tapahtuu

Rantasalmi – tekemistä ikään katsomatta

Rantasalmen liikunta- ja retkeilymahdollisuudet ovat vailla vertaansa. Linnansaaren kansallispuiston alueella voi nauttia Saimaan kauniista järviluonnosta veneillen tai meloen. Kansallispuiston alueella elää uhanalainen saimaannorppa, jonka elämään voi tutustua norppasafareilla.

Kesäajan harrastusmahdollisuuksia Rantasalmella tarjoavat muun muassa paikallinen yhdeksänväyläinen golfkenttä, kuntakeskuksen frisbeegolfrata sekä lukuisat lintutornit.

Talvisin Rantasalmella voi liikkua perinteisten latuverkostojen lisäksi myös huikeilla retkiluistelureiteillä. Luontoa voi ihailla vaikkapa lumikengät jalassa tai moottorikelkan selässä. Talkoilla rakennettu puurakenteinen jäähalli tarjoaa monipuoliset jääharjoittelumahdollisuudet.

Rantasalmi on vahva kulttuuripitäjä. Tekemistä ja näkemistä löytyy niin harrastajateattereista kuin kuvataiteen, kirjallisuuden ja käsitöiden parista. Paikkakunnan ylpeys on oma musiikki- ja teatterisali Tornado, jossa esitetään syys- ja kevätkaudella lasten ja nuorten tuottamia musikaaliesityksiä. Salin omistava Rantasalmen Puhallinorkesteriyhdistys ry ja itse puhallinorkeste

Suunnitelmallisuus ja ammattitaito luovat turvaa

Rantasalmella on toimivat päivähoito- ja koulutuspalvelut. Vahvuuksiamme ovat erityisesti pätevät opettajat ja pienet ryhmäkoot. Kouluopetuksessa painotamme paikallista toimintaympäristöä, yrittäjyyskasvatusta, kulttuuria ja kansainvälisyyttä.

Yläasteen kanssa yhteistyössä toimiva Rantasalmen lukio tarjoaa mahdollisuudet opiskella yleislinjan lisäksi musiikkiteatteri-, studiotekniikka- tai matkailulinjalla.

Rantasalmen Lukio

Toimivat terveyspalvelut ovat kaikkien etu

Me Rantasalmella haluamme tarjota asukkaille ja vierailijoille parasta mahdollista palvelua. Pyrimme tekemään asiat taloudellisesti, ihmisten yksilölliset tarpeet huomioiden. Rantasalmen kunnan terveyspalvelut tuottaa Suomen Terveystalo Oy.

Lue lisää palveluistamme

Rauhallinen Rantasalmi on ihana paikka asua

Rantasalmelta löytyy monipuolisia vaihtoehtoja asumiseen. Asuintonttitarjontaa on kirkonkylällä ja kyläyhteisöissä. Rakentamaan pääsee Saimaan rannalle esimerkiksi Tiemassaaren kauniille rantakaava-alueelle. Kunnalla on tarjota vuokra-asuntoja eri puolilta Rantasalmea.

Kunnan asuntotoimi
040 554 3875

Rakennusvalvonta

Rakennustarkastaja
040 571 1689
toimistopäivä maanantaisin klo 9-12

Ympäristösihteeri
040 508 3825

Sinun yrityksesi Rantasalmelle?

Rantasalmella panostetaan yritystoiminnan edellytysten parantamiseen. Monipuoliset yrityspalvelumme ovat kaikkien yrittäjien käytössä – yrityksen toimialasta tai koosta riippumatta.

Rantasalmelaiset käyttävät mielellään
oman paikkakunnan yritysten palveluja,
täällä arvostetaan yrittäjiä. Pienellä paikkakunnalla tunnemme toisemme,
yhteistyö on helppoa sekä toisten yrittäjien
että kunnan päättäjien kanssa.

Sari Jokinen, puheenjohtaja
Rantasalmen yrittäjät ry

Palveluitamme

 • henkilökohtainen yritysneuvonta
 • verkostoitumisen tuki
 • toimitila-, liike- ja teollisuustonttikartoitukset
 • yritystoimintaa tukevat hankkeet
 • tiedonvälitys ajankohtaisista yritysasioista
Vapaat toimitilat
Katso Linnasaaren kansallispuiston video

Rantasalmen kunta

rantasalmen.kunta@rantasalmi.fi
040 161 5000
(vaihde avoinna klo 9–12 ja 13–15)

Rantasalmen Matkailu
rantasalmitravel.com
info@rantasalmitravel.com
050 431 0525

Tilaa uutiskirje!
Rantasalmi Rantasalmi