Heippa hei!

Me olemme Tornion kaupungin nuorisotoimen koulutetut, ammattitaitoiset, suurisydämiset, rennot, työtä pelkäämättömät, joustavat, energiset, avoimet, positiiviset, hirveen innovatiiviset, kannustavat, tsemppaavat, hulvattomat, lämminhenkiset, keskustelevat sekä ajanhermolla olevat nuorisotyöntekijät.

Työskentelemme alle 29- vuotiaiden nuorten ja nuorten aikuisten kanssa, olemme apuna ja tukena elämän eri kiemuroissa – jokaisella elämän osa-alueella, positiivisella työotteella. Järjestämme nuorten toiveiden pohjalta mielekästä vapaa-ajan toimintaa, joka on kaikille avointa. Nuoret tarvitsevat erilaisia asioita: osa haluaa osallistua avoimeen nuorisotalotoimintaan, tapahtumiin ja reissuille; toisia kiinnostaa päästä vaikuttamaan nuorten asioihin esimerkiksi nuorisoneuvoston ja koulunuorisotyön toiminnan kautta.

Nuoret tarvitsevat myös tsemppiä ja tukea esim. opintojen, työllisyysasioiden ja rahallisten tukiasioiden hoitamiseen, itsenäistymisen suhteen, arjen- ja elämänhallintaan, harrastusten löytämiseen, seksuaalisuuteen liittyen tai mikä asia ikinä onkaan.

Ihmiset eivät välttämättä tiedä nuorisotyöstä paljoakaan. Senpä takia haluamme muistuttaa, että nuorisotyö on erittäin monimuotoista ja vivahteikasta. Tästä esitteestä löytyy Tornion nuorisotoimen toimitilat ja toimintoja. Osoitteesta www.lanuti.fi/tornio löytyy kaikki, mitä nuorisotoimi täällä Torniossa tekee nuorten hyväksi.

Tsek, pliis! :)

#hupparikansanpuolella #syrjinnästävapaa

Tornion kaupungin nuorisotoimi

Nuoret vaikuttajat

Haluatko vaikuttaa oman asuinympäristösi kehittämiseen? Puuttuuko mielestäsi paikkakunnalta jotain, joka toisi lisää iloa, hauskuutta ja hyötyä sinun ja muiden elämään? Sinä itse voit vaikuttaa asioihin!

Tornion nuorisoneuvosto, tutummin nune, on nuorten muodostama neuvosto, joka tuo ideoitaan ja ehdotuksiaan kaikkien kuuluville, tekee aloitteita tärkeinä pitämistään asioista, ottaa osaa kaupungissa tehtävään päätöksentekoon sekä aktivoi nuoria herättämään keskustelua yhteiskunnallisista asioista. Nuorisoneuvoston kautta pääsevät vaikuttamaan 13–25-vuotiaat nuoret.

Myös neuvostoon kuulumatta voit laittaa palautetta, aloitteita ja parannusehdotuksia osoitteessa www.lanuti.fi/tornio (nuorisoneuvosto) olevaan palauteboksiin, nykäisemällä nuorisoneuvoston edustajia hihasta tai kertomalla asiasi nuoriso-ohjaajia tavatessasi.

Lue lisää vaikuttamismahdollisuuksistasi

Avaa virtuaalikierros

Nuorisotilatoiminta

Katso tilojen aukioloajat esitteen takasivulta!

Kokkokankaan nuorisotila Konkka
(Holmantie 21)

Koululle vapaa-aikana? Tietysti! Kokkokankaan koululla majaileva Konkan nuorisotila tarjoaa hyvät puitteet erilaisille toiminnoille ja peleille, kuten lauta-, digi- ja korttipeleille, pingikselle ja bilikselle. Voit viettää aikaasi hengaillen yksin tai yhdessä. Jos sinulla on tylsä hetki, Konkassa on aina hyvä meininki.

Kivirannan nuorisotila Messi/ Pelitalo Serveri (Tapiolantie 8)

Kivirannalla olet aina Messissä! Tule kahville tai pelaamaan pari erää bilistä tai pingistä. Messin avoimeen nuorisotilatoimintaan sisältyvät muun muassa dokkari-illat, kokkailu ja katutaiteilu. Messissä on iltaisin runsaasti kaikenlaista tekemistä ja tietysti mukava ja rento fiilis.

Saman katon alla toimii myös Pelitalo Serveri.

Pelaatko pelejä yksin, kavereiden tai tiimisi kanssa? Kiinnostavatko lauta- ja pöytäroolipelit, pelitapahtumat, pelien tekeminen tai koodaus? Serveri tarjoaa mahdollisuudet tähän kaikkeen pätevän ohjaajan opastamana. Talolta löytyy tällä hetkellä kymmenen tehokasta pelikonetta, joilla voit pelailla itse omistamiasi pelejä tai tutustua koneille asennettuihin peleihin.

Nuorilla on mahdollisuus varata pelitalon tilat omaan kerho- tai joukkuetoimintaan. Talosta löytyy erikokoisia ja -tyyppisiä tiloja pelipommareista jopa lähes 50 henkeä vetävään saliin. Esimerkiksi aloittelevat e-urheilujoukkueet, pöytäroolipeli- tai tappelupeliporukat voivat kokoontua viikoittain talolle.

Ota rohkeasti yhteyttä tai tule paikan päälle katsomaan!

Putaan nuorisotalo Nuorkka (Pohjolankatu 11)

Putaan nuorisotalo Nuorkka on paikka, jonne on hyvä tulla hengailemaan yksin tai yhdessä. Voit viettää aikaa muun muassa bilistä, pingistä ja pleikkaa pelaten tai karaokea laulaen. Voit tulla myös ihan vain kahville ja hengähtämään hetkeksi. Nuorkalla on monikäyttöinen sali ja hyvin varustettu kanttiini, josta saa helppoa täydennystä makean tai suolaisen nälkään. Talosta löytyy äänentoistolaitteet ja monipuolisesti askartelu- ja käsityötarvikkeita. Nähhään Nuorkalla!

Nuorisotiedotuspiste Aaltonen (Länsiranta 9)

Tornion keskustassa sijaitseva nuorisotiedotuspiste Aaltonen on paikka, johon on mahdollista tulla kysymään neuvoja ja lisätietoa miltei kaikista elämään liittyvistä asioista, esimerkiksi työhön, opiskeluun, ihmissuhteisiin, seksuaalisuuteen tai viranomaisasioihin liittyen. Tarvittaessa annamme sinulle tietoa ja neuvoja pohtimiisi asioihin - oman päätöksentekosi tueksi.

Aaltosessa on myös Adapteri-mediatoimintaa, jonka piirissä voit harjoitella vaikka valokuvausta, videokuvausta tai nauhoittaa kuunnelmia tai bändisi musiikkia. Voit kirjoittaa tekstejä blogeihin ja lehtiin erilaisissa mediailtojen työpajoissa. Entä kiinnostaisiko radiotoimittajan työ? Voit testata taitojasi suoran lähetyksen radiotoimittajana nuorisokanava Hertzilän ohjelmassa.

Taukotupa (Puutarhakatu 14)

Nuorisotoimen uusi, kodikas pienryhmätila kaikille nuorille sijaitsee keskellä kaupunkia. Mukava vanha talo on aidon kohtaamisen ja yhdessäolon paikka ja tarjoaa taukoa tai tekemistä, miten vain haluat. Taukotuvalla on viikoittain avointa toimintaa, pienryhmiä ja kansainvälinen kahvila.

Lisätietoa nuorisotiloista

Harrastetoiminta

Haluaisitko aloittaa uuden harrastuksen tai jatkaa vanhaa? Tornion nuorisotoimi järjestää monenlaista kerhotoimintaa. Jos mieleistä kerhoa ei löydy, voit ehdottaa uuden kerhon perustamista. Halutessasi voit myös hakeutua kerhonohjaajaksi.

Tällä hetkellä kerhovalikoimasta löytyy mediaa, erilaisia liikunta- ja yleiskerhoja, tanssia, animea, leffaa ja kansainvälisyyttä – valitse ja tule hyvään seuraan pitämään hauskaa! Kerhot aloittavat kautensa syyskuun alkupuolella.

Lisätietoa

Äxon-illat

Äxön-illat on tarkoitettu 5.- 6.-luokkalaisille ja ne koostuvat diskoilusta, leikeistä ja peleistä. Iltojen toiminnallisesta puolesta vastaavat nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopiskelijat, jotka valmistelevat illan ohjelman yhdessä Eventworksin dj:n ja nuoriso-ohjaajan kanssa.

Äxön-illat järjestetään kerran kuukaudessa perjantaisin klo 18.30 – 21.30 suomen aikaa, vuorotellen Tornion ja Haaparannan puolella.

Tornio: Kokkokankaan koulun sali, Holmantie 21
Haaparanta: Nuorisotalo Station, Järnvägsgatan 2

Lisätietoa

Hanketoiminta

Kehitämme nuorisotyötä jatkuvasti ja haemme rahoitusta monenlaisiin hankkeisiin.

Tällä hetkellä menossa ovat nuorisokulttuuriin liittyvä Rock-juna -hanke, yhdenvertaisuutta edistävä hanke Kaikista paras kaveri, sekä digitaaliseen pelitoimintaan painottuva Serveri-hanke. Perusnuorisotyöhön painottuva LappiNYT -hanke on Tornion nuorisotoimen hallinnoima, Lapin pienten kuntien yhteinen nuorisotyön hanke.

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö on apuna ja tukena 13-28- vuotiaille torniolaisille nuorille elämän eri kiemuroissa. Nuorta tuetaan opiskelu- asepalvelus- ja työpaikka-asioissa sekä arjen- ja elämänhallinnassa. Etsivään nuorisotyöhön voivat olla yhteydessä nuoret itse, nuorten vanhemmat ja lähipiiri sekä eri viranomaiset ja oppilaitosten henkilökunta. Palvelut ovat nuorelle vapaaehtoisia. Etsivän nuorisotyön yhteistyöverkosto koostuu pätevistä eri alojen ammattilaisista.

Lisätietoa

Koulunuorisotyö

Koulunuorisotyö on nuorisotyön muoto, jossa nuoriso-ohjaaja työskentelee koulussa, on osana koulun arkea kohtaamassa nuoria, kehittämässä kouluyhteisöllisyyttä ja nuorten osallisuutta sekä tukemassa nuoren kasvua. Nuoriso-ohjaajan tehtävät koulussa ovat hyvin moninaiset ja vaihtelevat kunkin koulun tarpeiden mukaan.

Nuorisotoimi on mukana koulujen arjessa monin tavoin muutenkin. Luokkia ryhmäytetään, on mediatoimintaa, päihdekasvatusta ja tiedottamista. Monenlaista mukavaa ja hyödyllistä tapahtuu koko lukuvuoden ajan yhteistyössä peruskoulujen, lukion sekä muiden oppilaitosten kanssa.
Tornion ja Haaparannan nuorisoyhteistyö

Tornio-Haaparanta - kaksoiskaupunki, tarjoaa nuorillemme jännittävän sekoituksen suomalaista, ruotsalaista ja tornionlaaksolaista nuorisokulttuuria ja vieraillemme rajatonta eksotiikkaa. Nuorisoyhteistyö rajan yli on meille arkista, kansainvälistä nuorisotyötä.

Nuorisopolitiikkaa tehdään nuorisoneuvostojen kanssa ja konsertteja ja tapahtumia säännöllisesti pitkin vuoden kiertoa. Provincia Midnight Cup -sählyturnaus oheistapahtumineen on Perämerenkaarella ja kauempanakin tuttu juttu aina alkuvuodesta.

Tule völhjyn!

KesäPösö rullaa ja rokkaa!

KesäPösö on Tornion nuorisotoimen kesäajan liikkuva nuorisotoiminnan yksikkö. Tilaa kuin noutopizzaa! KesäPösö on liikkuva pop up -nuorisotila, jolla ajetaan sinne missä nuorisokin on. Tornion KesäPösö tuo mukanaan nuorisotyön muotoja, kuten digitaalinen pelitoiminta, liikkuva graffitin- maalauspiste, pihapelit, grilli, äänentoisto ja musiikkiesitykset.

KesäPösöllä pyritään kattamaan kesäisin koko laajan Tornion nuorison toiveet. Toiveiden perusteella suunnittelemme päivittäisen reittimme. Etäisyys tai tilojen puute ei kesällä ole nuorisotoiminnan este, vaan kuka tahansa nuori voi tilata KesäPösön luokseen sosiaalisen median kautta. Sadepäivinä KesäPösö ei liiku, vaan toiminta siirretään Putaan nuorisotalo Nuorkalle.

Nuorisojärjestöt

Torniossa toimii noin 20 nuorisojärjestöä, jotka järjestävät monipuolista toimintaa ja tarjoavat erilaisia osallistumis- ja harrastusmahdollisuuksia alueen lapsille ja nuorille. Nuorisojärjestöjen ja nuorten vapaiden toimintaryhmien tukeminen on yksi nuorisotyön tärkeimmistä tehtävistä.

Lisätietoa

Kansainvälinen nuorisotyö

Nuorisotoimi mahdollistaa nuorille monenlaisia kansainvälisiä kokemuksia. Nuorisoryhmien vaihdoissa pääsee vuorotellen sekä kokemaan erilaisia kulttuureja ja tutustumaan nuoriin muualla maailmassa että isännöimään ulkomaisia ryhmiä Torniossa. Leirejä, tapahtumia ja konsertteja järjestetään Barentsin alueen yhteistyönä ja monikulttuurisuutta voi kokea vaikkapa nuorisotiloilla viikoittain.

Näiltä sivuilta löydät tietoa paikoista, joissa pääset tapaamaan tuttuja ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Tornion alueen nuoriso- toiminta ja -tilat nyt kätevästi yksissä kansissa!

Nuorisotiedotuspiste Aaltonen (Länsiranta 9)

MA klo 16.30 – 18.30 Animeklubi | klo 18.30 – 21.30 Setan nuortenryhmä
TI klo 16.00 – 18.00 TABU-ryhmä, parilliset viikot |klo 18.00 – 20.00 KinoAaltonen
KE klo 12.00 – 16.00 Nuorisotiedotuspiste Aaltonen | klo 17.00 – 20.00 Mediailta
TO klo 12.00 – 16.00 Nuorisotiedotuspiste Aaltonen | klo 18.00 – 20.00 Nuorisokanava Hertzilän radiolähetys
PE klo 12.00 – 15.00 Nuorisotiedotuspiste Aaltonen

Taukotupa (Puutarhakatu 14)
MA klo 17.00 – 18.30 Avoimet ovet: 4H-kerho 3.–6. lk tytöt ja pojat
KE klo 16.00 – 18.00 Avoimet ovet: GLOBBIS - yli 15-vuotiaat, kansainvälisyysteema
TO klo 11.00 – 13.00 Mammaklubi | klo 15.00 – 17.00 Monikulttuurinen kahvila / Cultural Cafe

Putaan nuorisotalo Nuorkka (Pohjolankatu 11)
KE-TO klo 17.00 - 21.00

PE-LA klo 17.00 – 23.00
Perjantaina sählyvuoro klo 21-22 Putaan hallilla
Peruutuksista ilmoitetaan FB:ssä

Kokkokankaan nuorisotila Konkka (Holmantie 21)

KE-TO klo 17.00 –21.00

PE klo 17.00 –23.00
Sählyvuoro klo 20-21.30.
Peruutuksista ilmoitetaan FB:ssä

LA klo 16.00 –22.00
Kivirannan nuorisotila Messi/
Pelitalo Serveri (Tapiolantie 8)


KE-TO klo 17.00 –21.00
PE-LA klo 17.00 -23.00

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian!

Piilotettu sisältö

Piilotettu sisältö avautuu klikkauksella.
Hyviä käyttökohteita ovat pitkät tuotekuvaukset.