Viola-Kotiyhdistys Ry – Keskellä Tamperetta

Viola-kotiyhdistys ry sijaitsee keskellä Tamperetta Tampellan kaupunginosan moderneissa kiinteistöissä. Tilamme ovat viihtyisät, esteettömät, turvalliset ja kodinomaiset. Moniammatillinen ystävällinen henkilökuntamme palvelee ilolla 24 tuntia vuorokaudessa.

Laadukasta ja vaikuttavaa palvelua

Hienotunteinen asiakkaan kuunteleminen ja tarpeiden ymmärtäminen ovat meille yhtä merkityksellisiä kuin palvelun korkea laatu. Yhteisöllisessä ympäristössämme ihminen saa viettää laadukasta, arvokasta ja omannäköistä elämää elämänsä loppuun asti.

Palvelemme asiakkaita yksilöllisesti kehittämällä lisäarvoa tuottavia ja kustannustehokkaita palveluprosesseja. Asiakkaille tämä näkyy korkeana ja yhtenäisenä laatuna toimipisteestä riippumatta. Tuotamme asiakkaille arvoa digitalisaation avulla. Olemme edelläkävijä palvelun laadun ja vaikuttavuuden mittaamisessa.

Luotettava uudistaja

Haluamme olla luomassa joustavia ikäihmisten palveluita luotettavana kumppanina. Lisäämme toimialan avoimuutta ja vastuullisuutta. Tuomme asiakasymmärryksen kautta uusia ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin.

Kurkista huoneeseen tästä!

Missio

Mahdollistamme arvokkaan ikääntymisen

Arvot

Kunnioittava kohtaaminen Oivaltava osaaminen

Visio

Haluttu suunnannäyttäjä ikäihmisten palveluissa

Tilannekatsaus

Tänä päivänä Viola-kotiyhdistys mahdollistaa turvallisen kotona asumisen ympärivuorokautisesti kolmessa talossa Tampellan alueella. Viola-koti, Willa Viola ja Pellavakoti muodostavat kolmen kodin tiiviin toiminnallisen yhteisön. Ympärivuorokautisen turvan piirissä on noin 150 iäkästä ihmistä. Yhdistys on myös tukena kevyemmissä asumisen ratkaisuissa antaen palveluita kotona asumisen tukemiseen. Tällaisia ovat muun muassa palvelukeskus- ja ravintolatoiminta, kotihoito, päiväkeskus- sekä allas- ja kuntoutustoiminta.

Henkilökuntaa yhdistyksellä on vakituisesti noin 60 sekä tilapäisiä ja määräaikaisia työntekijöitä työn luonne huomioon ottaen runsaasti. Vapaaehtoistyöntekijät sekä omaiset ja läheiset ovat myös tärkeä joukko toiminnan tukena.

Arkea ja juhlaa Violan tiloissa

Violan tiloissa on erikokoisia, esteettömiä ja kauniita tiloja kokous- ja juhlakäyttöön:

Ravintola Viola kabinetteineen, 60 hlöä
Ravintola Violan kabinetti, 10 – 13 hlöä
Monitoimitila kokonaisuudessaan, max. 25 hlöä
Monitoimitilan puolikas, 8 – 14 hlöä
Takka- ja kokoustila, 12 hlöä
Päiväkeskus, 25 hlöä
Juicen kirjasto, 30 – 45 hlöä

Tilavaraukseen voidaan yhdistää diginäyttö, videotykki, valkokangas, fläppitaulu, äänentoistolaite, piano, flyygeli, virsikirjat tai muuta tarvittavaa välineistöä.

Tilaisuuksiin saa vaivattomasti Ravintola Violasta ruoka- ja kahvitarjoilut. Voit valita tarjoilut valmiista menuehdotuksista tai koota itse mieleisen menun. Voit myös tilata ja hakea tarjottavat omissa tiloissasi tapahtuviin juhliin tai tilaisuuksiin.

Vuokraamme kokous- ja juhlatilojamme yksityisille, yrityksille ja yhteisöille. Meillä voit järjestää erilaisia tilaisuuksia kuten syntymäpäiviä, muistotilaisuuksia, kokouksia, koulutuksia ja pikkujouluja. Maistuvien tarjoilujen kera! Tule nauttimaan onnistuneesta juhlapäivästä!

Takka- ja kokoustila

Takka- ja kokoustilaan mahtuu 12 henkilöä nauttimaan takkatulen loimusta ja kokoustamaan rauhallisessa miljöössä maukkaiden tarjottavien kera. Takkatilassa järjestetään myös ohjattujen ryhmien tapaamisia, tuolijumppaa, aivovoimistelua, takkatarinoita ja opastusta mm. tietokoneen käyttämisessä.

Ravintola Violassa herkutellaan

Ravintola Viola on valoisa, viihtyisä ja esteetön ravintola sekä asukkaille että vieraille. Ravintola sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien ja parkkihallien läheisyydessä. Ravintolassamme ateriat valmistetaan omassa keittiössämme. Ystävällinen henkilökuntamme palvelee ja avustaa tarjottimen tarvittaessa vaikka pöytään saakka. Palvelukeskuskortilla aterian voi ostaa Ikäihmisten palvelujen lautakunnan määrittämällä hinnalla.

Ravintola Violan tilat ovat varattavissa juhlakäyttöön. Ei tarvitse olla ikäihminen, syömään voi tulla kuka vain! Lisätietoa saat soittamalla Ravintola Violaan, numeroon 044 4500 905.

Päiväkeskustila

Viola-kodin päiväkeskuksen palvelut on suunnattu tamperelaiselle ikäväestölle. Päiväkeskustila on 15-paikkainen ja toimii asianmukaisissa, viihtyisissä sekä liikuntaesteettömissä tiloissa. Päiväkeskus tarjoaa ikäihmisille kotona asumista helpottavia palveluja, huolenpitoa sekä neuvontaa. Lisäksi päiväkeskus tarjoaa virkistystä ja uusia ihmissuhteita ikätovereiden parissa.

Päiväkeskuksen palvelutarjontaan kuuluvat mm. aamiainen, lounas, päiväkahvi, virkistystoiminta, henkilökohtainen huolenpito päivän aikana sekä tarvittaessa peseytymisapu ja sauna. Päiväkeskuksen tiloissa sijaitsee Kuntosali Woimala, jota voidaan hyödyntää kuntoutumisen suunnittelussa.

Päiväkeskuksen virtuaalikierros!

Kuntosalin virtuaalikierros!

Juicen kirjasto

Juice Leskinen halusi kirjastonsa säilyvän yhtenäisenä kokonaisuutena ja lahjoitutti sen Viola-kodille kuolemansa jälkeen. Kirjat sijoitettiin vuonna 2011 valmistuneeseen Pellavantorin juhla- ja kokoustilaan, joka sai nimekseen Juicen kirjasto.

Tilan voi varata yksityistilaisuuksia varten, tilassa on A-oikeudet.

Avaa virtuaalikierros tästä!

Monitoimitila

Viola-kodin monitoimitilassa juhlitaan ja jutellaan. Monitoimitilassa voi järjestää yksityistilaisuuksia kuten syntymäpäiviä tai muita juhlatilaisuuksia, kokouksia ja koulutuksia. Tilassa järjestetään myös erilaisia luentoja, keskustelupiirejä ja tapahtumia, joissa pääset tutustumaan ikätovereihin ja kartuttamaan tietoa mm. liikunnasta, voimaharjoittelusta ja ravinnosta. Monitoimitilassa järjestetään myös ohjattujen ryhmien tapaamisia.

Vesi on pehmeä elementti

Vesiliikunta on erinomainen harjoittelumuoto kaiken ikäisille, erityisesti ikääntyville. Vesi on suosittu liikkumisympäristö erityisryhmille ja kuntoutustarpeessa oleville ja sitä lähestyville. Vedessä voi harjoitella monipuolisesti ja turvallisesti ja vesi mahdollistaa monia sellaisia harjoitteita, jotka eivät maalla onnistuisi. Jo pelkällä vedessä ololla on terapeuttisia vaikutuksia. Veden vastus tehostaa liikkeitä ja antaa haastetta tasapainolle. Veden noste taas mahdollistaa laajemmat liikeradat ja keventää nivelten liikkuvuusharjoituksia. Altaassa harjoitetaan lihaskuntoa ja tasapainoaistia vahvistavia ja ylläpitäviä toimintoja itsenäistä suoritusta ja turvallisuutta tukien.

Turvallista ja monipuolista liikuntaa

Vedessä on kaikkien helppo ja mukava liikkua. Se madaltaa kynnystä riittämättömästi liikkuvien ikääntyneiden ihmisten liikunnan aloittamiseen ja sen säännölliseen toteuttamiseen. Vesiliikunnan harrastaja/kuntoutuja harjoittaa tasapainoaan ja koordinaatiotaan, vahvistaa lihaksiaan, kehittää liikesujuvuuttaan sekä lisää kestävyyttään käyttäen hyväksi veden vastusta ja erilaisia välineitä.

Sopiva veden lämpö hitaammin liikkuville on 28- 32 astetta. Uimahalleissa veden lämpötila on usein matalampi. Lihasjännitys ja kivut vähenevät myös dynaamisten liikkeiden sekä veden hierovan ja rentouttavan vaikutuksen johdosta. Viola-kodin altaan lämpötila on säädetty 29,5 asteeseen.

Allas- ja kuntoutustoiminta

Vesiliikuntapalvelut Viola-kodissa ovat terveyttä ja hyvinvointia, liikkumis- ja toimintakykyä sekä kuntoutumista monipuolisesti tukevia. Viola-kodissa tilat on suunniteltu ikääntyneitten tarpeita vastaamaan. Tilat ovat esteettömät, turvalliset ja toiminnan kannalta tarkoituksenmukaiset. Vesiliikuntapalvelut ovat tärkeä osa Viola-kodin palvelukeskustoimintakokonaisuutta.<(

Valvottu aamu-allas / allasklubitoiminta

  • Itsenäistä harjoittelua altaalla 45min. ajan
  • Ohjaaja valvoo harjoittelua paikan päällä ja tarvittaessa neuvoo sekä avustaa välineiden esimerkiksi vesijuoksuvöiden kanssa
  • Asiakkailla on mahdollisuus käyttää Viola- kodin vesijuoksuvöitä ja muita välineitä harjoitellessaan

Ohjattu allasvoimistelu ryhmässä

  • Ohjattu allasvoimisteluryhmä kestää 30-45 min /kerta
  • Ryhmän koko on altaan mitoituksen mukaan maksimissaan 21 henkilöä/ryhmä
  • Ryhmässä harjoittelu tapahtuu ohjaajan näyttämien liikkeiden mukaisesti ja harjoittelu sisältää voima- ja tasapaino-, liikkuvuus- sekä rentoutumisharjoituksia erilaisten välineiden kanssa ja ilman. Tavoitteita määritetään vielä kunkin ryhmän ja yksilön kanssa erikseen

Allas- ja kuntoutustoiminta puh. 044 4500 953

Avaa virtuaalikierros tästä!

Viola-kodin toimisto/vaihde
puh. 03 3141 5300
Avoinna arkisin klo 9-15

Facebook: Viola-koti

www.viola-koti.fi

Avaa virtuaalikierros tästä!

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian!

Piilotettu sisältö

Piilotettu sisältö avautuu klikkauksella.
Hyviä käyttökohteita ovat pitkät tuotekuvaukset.