Tervetuloa Vitapolikseen asumaan ja yrittämään

VITAPOLIS ON UUSI PALVELEVA ASUINALUE Muuramen Kinkomaalla, Keski-Suomen sydämessä kirkasvetisen Päijänteen rannalla. Alue sijaitsee suomalaisessa kansallismaisemassa aurinkoisella mäntyharjanteella, jossa raikas ja puhdas luonto alkaa jo kotiovelta.

Vitapolis on kaiken ikäisten ihmisten asuinpaikka. Alueelta löytyy omakotitaloja, kerros- ja rivitaloja sekä ikääntyneiden palveluasuntoja.

Myös erilaiset palvelut päiväkodista ruokakauppaan ovat lähellä. Hyvät kulkuyhteydet lähikaupunkeihin takaavat laajemmatkin palvelut.

Vitapolis kehittyy jatkuvasti ja tarjoaa asumisen lisäksi mahdollisuuksia yrittäjille.

Haluatko sinä asua tai työskennellä historiallisessa ympäristössä, luonnon ja veden äärellä?

Katso lisää alueen tulevaisuudesta.

Vitapoliksessa menneisyys kohtaa modernit palvelut

VITAPOLIKSEN SYDÄN ON vanha parantolan päärakennus. Se tarjoaa nykyaikaisia toimitiloja erilaisille yrityksille keskellä luonnonkaunista maisemaa.

Tavoitteenamme on saada saman katon alle lisää asukkaita palvelevia yrityksiä sekä muita yrityksiä, joita kiinnostaa työskentely kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa rakennuksessa. Palveluiden lisäksi päärakennukseen suunnitellaan asuntoja, joissa historiallinen miljöö kohtaa modernin tekniikan.

HURMAANNUTKO HISTORIASTA?

Vitapolis on rakentunut vanhan Kinkomaan parantolan ympäristöön. Parantolan suunnittelivat Jussi ja Toivo Paatela ja päärakennus vihittiin käyttöön vuonna 1930. Rakennusta on remontoitu vuosien saatossa useasti, mutta vanha klassismin tyyli on säilynyt mm. upeissa reliefeissä, jotka pääsisäänkäynnin edustalla toivottavat sinut tervetulleeksi Vitapolikseen.

Ennen parantolan alueella oli puutarha, kasvihuoneita, omenapuita ja ryytimaita sekä sikala ja elämä perustui pitkälti omavaraistalouteen. Alueella on päärakennuksen lisäksi lääkäreiden ja konehenkilökunnan asuntoja sekä hoitajien asuntola, koska siihen aikaan työntekijöiden oli tapana asua lähellä.

Onko sinun uusi kotisi
veden äärellä?

Haluatko herätä uuteen aamuun laineiden loiskeessa? Nauttia aamukahvisi järviveden kimmellystä ihastellen? Astua lähes suoraan kotiovelta mäntymetsän rauhaan?


Vitapoliksessa se on mahdollista. Niin omakoti-, pientalo- kuin kerrostaloasujallekin.

Pientaloalue hehkuu
auringossa

Lähitulevaisuudessa Paatelanmäen pientaloalue nousee päärakennuksen läheisyyteen, aurinkoiselle mäntyrinteelle, jossa on hyvä elää ja hengittää.

Sijainti on ihanteellinen myös lapsiperheille: lapset pääsevät kouluun turvallisesti pyörätietä pitkin ja bussit Jyväskylään lähtevät aivan alueen vierestä. Mikä ihaninta, liikkumaan ja ulkoilemaan kutsuva luonto alkaa jo kotiovelta.

Omaan kotiin
omakotitaloon

Alueen omakotitonteista on vielä muutama vapaana. Kaikki tontit ovat reilunkokoisia ja sijaitsevat Vitapoliksen pohjoispäädyssä, aivan Päijänteen äärellä. Onpa osalla omaa rantaviivaakin.

TUTUSTU JA IHASTU OMAKOTITONTTEIHIN!
Ihana Impilinna – aikamatka 1950-luvulle

Vuonna 1956 rakennettiin Päijänteen ja Kangaslammen väliin asuntola sairaalassa työskenteleville naisille. Sen ajan hengen mukaisesti asuntola nimitettiin Impilinnaksi ja sillä nimellä talo asukkaiden suussakin kulkee edelleen, vaikka nykyään nimi on As. Oy. Muuramen Kinkoranta. Talo on ihana asumismiljöö vanhemmasta rakennuskannasta pitävälle ihmiselle. Laajoista peruskorjauksista huolimatta talossa on yhä tallella 50-luvun elämäniloa huokuva tunnelma. Asunnot ovat nyt myynnissä!


NUORTEN NEITOJEN IMPILINNA 1950-LUVULLA

1950-luvulla Kinkomaa oli keskellä maaseutua. Suomeen oli kuitenkin perustettu valtakunnallinen sähköverkko, ja niin Impilinnaankin saatiin alusta pitäen sähköt.

Valkeaksi rapatuissa asuinnoissa oli yhteiset wc- ja kylpytilat sekä pistorasiat, joihin neidot kiinnittivät omat radiot ja hiuskihartimet. Yhteisistä tiloista löytyi myös tv-vastaanotin, jonka kautta ihailtiin Lenita Airiston tyylikkäitä kuulutuksia ja kauniita kampauksia.

Impilinnan emännällä oli täysi työ kaitsea nuoria naishoitajia ja -lääkäreitä. Pula-aika oli ohi, kahvia sai lähikaupasta ja coca-cola, pillifarkut ja purukumi ilmestyivät markettien hyllyille. Parantolan hoitotyössä päiväunelmointiin ei ollut aikaa, mutta Impilinnan ovien takana vaaleat kutrit heilautettiin vapaiksi hilkan alta, huuliin sipaistiin Sans Egalia ja ikkunat avattiin Päijänteelle.

Neidot haikailivat lauantai-iltaisin lavatansseihin ja suomalaisten uuden intohimon – tangon – pyörteisiin. Joukolla unelmoitiin kylän pojista ja kuunneltiin Olavi Virtaa ja Annikki Tähteä. Tiettävästi aina joku onnistui karkaamaan rimpsalle, ja voi sitä iloa, kun pääsi motskarin kyydissä sifonkihuivi kaulassa hulmuten tansseihin tai eläviin kuviin katsomaan James Deania!

Kerrostaloasumisen
mukavuus yhdistyy
upeaan ympäristöön

Alueen eteläpuolelle rakennetaan uusia upeita kerrostaloja. Kaikista asunnoista on huikeat näkymät joko Päijänteelle tai Kangaslammelle. Myös kerrostaloasujat pääsevät siis nauttimaan veden rentouttavista ominaisuuksista.

LUE LISÄÄ KERROSTALOASUMISESTA VITAPOLIKSESSA

Unelmana asua
ja yrittää aidossa
funkkisrakennuksessa?

Oletko haaveillut asumisesta tai työskentelystä persoonallisessa vanhassa rakennuksessa, jossa on tallella menneen ajan henkeä? Miltä tuntuisi viimeistellä oma asunto tai yrityksesi toimitilat kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen rakennukseen, jossa 1930-luvun tunnelma kohtaa nykyajan modernit mukavuudet? Korkeita huoneita, isoja ikkunoita ja kauniita yksityiskohtia. Talon historian ja miljöön vuoksi se on taatusti ainutlaatuinen paikka asua ja yrittää.

Arjen pieniä ilonaiheita kaikille asukkaille

Vitapoliksessa luonto ja vapaa-aika ovat koko ajan läsnä. Ikihonkien reunustamat lenkkipolut ja esteettömät, hyvin valaistut kevyen liikenteen väylät houkuttelevat reippailuun yksin, ystävien tai perheen kanssa. Urheilua voi harrastaa myös asukkaiden käytössä olevalla tenniskentällä, frisbeegolf-radalla tai lähistöllä sijaitsevalla urheilukentällä tai uimahallissa. Golfin ystävät hurauttavat hetkessä viheriöille.

Uimaranta tarjoaa harvinaisen mahdollisuuden viettää päivää veden äärellä kivenheiton päässä omasta kotiovesta. Vuokrattavat venepaikat helpottavat vesillä liikkumista. Alueelle on suunnitteilla vilkas venelaituri.

Viherpeukaloita houkuttelevat vuokrattavat viljelylaatikot, joilta voi korjata talteen istuttamansa yrtit ja vihannekset. Kasveista ja kukista nauttiva ilahtuu myös alueella sijaitsevasta aistipuistosta, jonne on istutettu lähes 160 tuoksuvaa puuta, pensasta ja perennaa. Puistoon voi istahtaa penkille rentoutumaan ja kuuntelemaan linnun laulua.

Lapsiperheiden Vitapolis on riittävän kaukana ja sopivan lähellä

Vitapoliksessa lapset kasvavat turvallisessa ympäristössä, missä koulu ja päiväkoti ovat kävelymatkan päässä. Alueen luonto houkuttelee erilaisiin leikkeihin ja seikkailuihin. Yhteisöllisyys luo turvaa niin lapsille kuin vanhemmillekin.

Vapaa-ajalla uimaranta ja erilaiset virkistysmahdollisuudet ovat heti kodin läheisyydessä. Kesähelteellä ilakoidaan vilvoittavassa järvivedessä. Syksyllä tutustutaan ruskaisen metsän marja- ja sieniantimiin. Talvella kaivetaan sukset esille ja nautitaan läheisillä latureiteillä tähtitaivaasta ja hiljaisuudesta huurteisten puiden alla tai käydään pilkillä kaloja narraamassa. Ja keväällä ihmetellään talvihorroksestaan heräilevän luonnon puhkeamista eloon.

Satujen ja luonnon-
ihmeiden päiväkoti

Vitapoliksen lapsiperheitä palvelee yksityinen päiväkoti. Päiväkoti on keskeisellä paikalla päärakennuksen ensimmäisessä kerroksessa.

Päiväkodin lapset pääsevät säännöllisesti tutkimaan lähiympäristön luontoa. Vitapoliksen luonto tarjoaa lapselle elämyksiä ja rikastuttaa mielikuvitusta. Mitä kaikkea löytyykään rannalta, metsästä ja nurmikolta! Myös sadut ovat päivittäin mukana arjessa. Satujen maailmaan syvennytään kädentöiden, musiikin, liikunnan ja draaman keinoin.

Vitapolis on
kaikenikäisille

Vitapoliksen kevyen liikenteen väyliä on kunnostettu sopimaan kaiken kuntoisille käyttäjille, lastenvaunujen lisäksi myös pyörätuolilla tai rollaattorin kanssa kulkeville. Vitapolis on ihanteellinen paikka yhdistää isovanhemmat, vanhemmat ja lapset.

Vitapoliksen luonnonkaunis ympäristö on viehättävä vaihtoehto palveluasumiseen. Alueella on kolme hoivakotia: Rantala ja Hannala sekä taiteeseen ja kulttuuriin erikoistunut Paatela.

Myös palvelukotien asukkaat voivat nauttia vieressä olevista ulkoilureiteistä sekä marja- ja sienimetsistä. Halutesssaan voi lähteä Päijänteen vesille soutelemaan, kalaan tai pilkille. Iloa on varmasti myös Rantalan ja Hannalan välittömässä läheisyydessä sijaitsevasta aistipuistosta ja alueen yhteisistä tapahtumista.

Ihana arki on täynnä
pieniä palveluja

Vitapoliksessa nautit rauhasta ja levosta, mutta myös pienistä arkea parantavista palveluista. Ruuhkavuosissa elävää helpottaa ruokaostosten saaminen läheisestä marketista. Samalla matkalla on helppo napata lapset mukaan päärakennuksen päiväkodista.

Entä mikä olisikaan ihanampaa kuin tulla työpäivän jälkeen siivottuun puhtaaseen kotiin? Tämäkin onnistuu, sillä Vitapoliksessa on tarjolla myös siivous- ja talonmiespalveluja.

Lisäksi palveluvalikoimista löytyy hemmotteluhetkiä. Voit ostaa itsellesi tai läheisellesi jalkahoitoja tai kampaamopalveluja. Samalla reissulla voi nauttia päärakennuksessa maittavan lounaan tai hoitaa koko kehoa hyvinvointikeskuksessa.

Perhejuhlia varten voi vuokrata juhlatilan kodin läheltä.

Kylässä kokoontuvat kaikki sukupolvet

Vitapoliksen alueella huokuu yhä menneiden vuosikymmenien yhteishenki. Kaikki tuntevat toisensa, välittävät alueesta ja auttavat naapuria tarpeen tullen. Ja välillä kokoonnutaan pitämään yhdessä hauskaa.

Vitapoliksessa järjestetään ympäri vuoden erilaisia tapahtumia ja yhdistys- ja seuratoimintaa.

Tapahtumien järjestelyissä toimii mukana Kinkomaan kyläyhdistys. Kaikki halukkaat toivotetaan avosylin mukaan suunnittelemaan uusia toimintoja ja tapahtumia. Ehkä joku muukin olisi innokas kokeilemaan metsäjoogaa, kaipaisi pilkkiseuraa tai haluaisi perustaa lukupiirin tai viinikerhon?

Tule luomaan
tulevaisuuden palveluja!

Vitapolis houkuttelee koko ajan lisää eri ikäisiä asukkaita. Asukkaat tarvitsevat myös palveluja.

Päärakennuksessa on vuokrattavana viihtyisää toimitilaa upeassa ympäristössä.

Upea ympäristö piristää ja motivoi tehokkaaseen työskentelyyn. Vitapoliksessa on myös loistavat puitteet isojenkin ryhmien, esimerkiksi komennusmiesten pitkäaikaiseen majoitukseen.

Meillä on
  • laadukas lounasruokala
  • eri tarpeisiin sopivia kokous- ja koulutustiloja
  • viihtyisiä toimistotiloja
  • paljon varastotilaa ja
  • runsaasti parkkitilaa!
Avaatko Sinä Vitapolikseen palveluyrityksen?
Ota yhteyttä meihin.
Mikään kysymys ei ole liian pieni!

Tutustu toimitiloihimme ja ota yhteyttä!

Me kehitämme
Vitapolista!

Vitapoliksen toiminnasta, hallinnoinnista ja kehittämisestä vastaa Kiinteistö Oy Kinkomaan Vitapolis. Sen omistavat Jykes Kiinteistöt Oy, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ja Muuramen kunta. Alueen yleishyödyllisestä rakennuttamisesta vastaa Vitapoliksen tytäryhtiö Vitapolis Asunnot Oy. Alueen kehitys-, tiedotus ja vetovastuu on Jykes Kiinteistöt Oy:llä. Kaikki Vitapoliksen omistajat ovat vakavaraisia toimijoita.

Vitapoliksen omistajilla on selkeä kehityssuunnitelma, jonka mukaan aluetta markkinoidaan ja laajennetaan hallitusti. Omistajat ovat toimineet yhdessä jo pitkään, ja siksi yhteisen suurprojektin kehittäminen sujuu hyvässä hengessä ja avoimessa ilmapiirissä.

Tavoitteena on luoda laadukas ja houkutteleva asumis- ja palveluyhteisö, jossa panostetaan eri ikäisten ihmisten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Juha Takala
Toimitusjohtaja
050 574 8434
juha.takala@jykeskiinteistot.fi

Mika Karjalainen
Aluepäällikkö
Alueen kunnossapito, asuntojen vuokraus ja tonttien myynti
050 562 7072
mika.karjalainen@jykeskiinteistot.fi

Kari Sensio
Kiinteistökehityspäällikkö
Kiinteistökehityshankkeet ja rakennuttaminen
0400 648 465
kari.sensio@jykeskiinteistot.fi

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi.
Lähetys epäonnistui, täytä kaikki tiedot